Gazete Emek- Van’de emek örgütleri 1 Mayıs için bir araya gelerek, emekçileri, kadınları, öğrencileri kutlamalara davet etti.

Van’da KESK, DİSK, TTB tarafından “Demokratik ve Barışçıl Bir Türkiye için” 1 Mayısa şiarıyla Musa Anter Kültür parkında kutlama düzenleyecek. Kutlamalara ilişkin KESK binasında basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya KESK, DİSK ve TTB yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Seher Kadiroğlu Ataş, mitinge kadını, erkeği, öğrencisi, işçisi, emekçisi ile birlikte, toplumsal taleplerimizi haykıracağız” diye belirtti.

Ataş, Emek sınıfının alın teri ve kanları ile kendisine bayramlaştırdığı 1 Mayıs’ın arefesinde olduklarını belirterek, “Bizler Emeğin yüceliğine, demokrasinin güzelliğine, barışın bir gökkuşağı gibi dünyamızı sarmalamasını isteyenler olarak alanlarda olacağız. Emeği, barışı ve demokrasiyi haykıracağız. Çalışma yaşamı üzerindeki ağır yükün OHAL uygulamaları ile daha da ağırlaştığı bir dönemde kutlayacağımız 1 Mayıs ta, OHAL uygulamalarına karşı ses vereceğiz. Kamudan ihraç edilen yüz binlerin sesini haykıracağız” dedi.

Halkın, ekonomik krizi yaşamın her alanında her gün daha yakıcı bir biçimde hissettiğini söyleyen Ataş, “Geçinemeyenler seslerini duyurmak için kendi canlarını ortaya koyuyor. “Taşerona kadro” yalanlarının ortaya çıkmasıyla binlerce işçi kadro beklerken işsiz kalıyor. İş güvencemiz, geleceğimiz gün be gün elimizden alınıyor, esnek, güvencesiz istihdam ile kadınlar eve kapatılmaya çalışılıyor. Kamusal varlıklarımız ve kamusal olması gereken hizmetler özelleştiriliyor, parası olmayan ne sağlık hizmeti ne eğitim hizmeti alabiliyor, tüm kamusal varlıklarımız emperyalistlere peşkeş çekiliyor. KESK, DİSK, TTB, TMMOB olarak Demokratik ve Barışçıl Bir Türkiye için 1 Mayısa şiarıyla Musa Anter Kültür parkında düzenleyeceğimiz mitinge kadını, erkeği, öğrencisi, işçisi, emekçisi ile birlikte tüm halkımızı, toplumsal taleplerimizi haykırmaya davet ediyoruz. Çağrımız Van halkınadır; Sesimize ses verin” diye konuştu.

Kaynak: Van Haberdar

Editör: TE Bilişim