Gazete Emek-  Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından 3 gün boyunca YouTube kanalında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken bugün ise ailesi ve sevenleri Ali İsmail’i mezarı başında anacak. Emel Korkmaz, Birgün gazetesine yaşadığı acıyı anlattı. Ali İsmail’in gelmeyeceğine inanamadığını söyleyen Korkmaz, “Elinde valiziyle gelmesini bekliyorum. Hayatta kalsaydı çocuklara çok güzel şeyler öğretecekti ama öldü yavrum” dedi.

Canının çok yandığını söyleyen Korkmaz, “Hâlâ rüyamda göremiyorum. ‘Anneciğim ben iyiyim’ demesini istiyorum. 7 yıl önce dirençliydi, geri gelecek diye umut ederken yaşamını yitirdi. Bu kadar büyük bir acıya dayanmak imkânsız. Her hafta cuma günü yavrumu ziyaret ediyorum. Sadece toprağına dokunuyorum. Oğlumla konuşuyorum” diye konuştu.

Ali İsmail’in fikirlerini ve mirasını sürdürdüklerini aktaran Korkmaz, şunları dile getirdi: “Ali gitti ama bize bir miras bıraktı. Yüzlerce çocuk Ali’nin adıyla eğitim görüyor. Ali’nin fikirlerini, yapmak istediklerini yaşatıyor. Bunları yapmak da bize umut veriyor. O zaten hep var, içimizde.”

Davada ne oldu?

Ali İsmail’in katledilmesine ilişkin silinen güvenlik kameraları görüntüleri, kamuoyu ve ailesinin baskıları sonucu tekrar ortaya çıkarılmıştı. Ali İsmail’e saldırdıkları belirlenen fırıncı İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever’e 6’şar yıl 8’er ay, Ebubekir Harlar’a 6 yıl 8 ay; polis memurları Mevlüt Saldoğan’a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut’a 10 yıl, Hüseyin Engin 7 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. Daha sonra Ali İsmail’i darp eden polis memurlarından Mevlüt Saldoğan’ın, Gezi Davası’na ‘zarar gördüğü’ iddiasıyla yaptığı katılma talebi kabul edilmişti.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim