Gazete Emek-  Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 24 Haziran seçimleri öncesi AK Partili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları tarafından eşi ve çocukları öldürülen Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar gözaltına alındı.

Şenyaşar ailesi, adalet talebiyle 22 gündür Şanlıurfa Adliyesi önünde oturma eylemi yapıyordu.

'BİZİ DEĞİL KATİLLERİ GÖZALTINA ALIN'

Anne Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, sabah saatlerinde geldikleri Urfa Adliyesi önünde eylemlerine devam ettikleri sırada, herhangi bir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındı. Polisler, yanlarına geldikleri aileyi zor kullanarak oturdukları yerden kaldırıp gözaltına aldı.

Anne Şenyaşar, gözaltına alındığı sırada "Bizi değil, katilleri gözaltına alın" diyerek tepki gösterdi.

Aile 9 Mart'tan bu yana sürdürdüğü eylemde, Emine Şenyaşar 15 Mart'ta "Kamu görevlisin hakaret" gerekçesiyle, 25 Mart tarihinde Emine ve Ferit Şenyaşar birlikte "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" gerekçesiyle gözaltına alındı. Ferit Şenyaşar ise AKP'li Yıldız'ın kardeşi Süleyman Yıldız'ın şikayeti üzerine Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde dün ifade vermişti.

'SAVCI GÖRMEZDEN GELİYOR'

Şenyaşar ailesi, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Adalet mücadelemiz adalet sarayında 22’nci günde devam ediyor. Başsavcı her sabah önümüzden geçiyor. Bize bakıyor ama bizi görmüyor. Her ne kadar Başsavcı, Adalet Bakanı bizi görmese de; adalet çığlığımıza Türkiye'nin her ilinden ve Avrupa ülkelerinden destek gelmeye devam ediyor" açıklaması yaptı.

SERBEST BIRAKILDILAR

Urfa Adliyesi önünde “Adalet” talebiyle oturma eylemlerinin 22'nci gününde gözaltına alınan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar serbest bırakıldı.

Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürülen Şenyaşar ailesi, bir süre burada bekletildikten sonra ifadeleri alınmadan serbest bırakıldılar.

Serbest bırakılan Şenyaşar ailesi, nöbet eylemini sürdürmek üzere Urfa Adliyesi önüne geçti.

Kaynak: ABC

Editör: TE Bilişim