Gazete Emek- Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 690’ıncı gününde. 

Nöbetin başladığı ilk günden polis şiddeti ile karşı karşıya kalan Emine Şenyaşar’a dönük yargı şiddeti ise soruşturma ve davalarla sürüyor. Yılın ilk ayında 2 yeni davanın açıldığı tebliğ edilen Emine Şenyaşar hakkında, AKP’li İbrahim Halil Yıldız’a “Hakaret” ettiği iddiasıyla açılan soruşturmalardan 2’sinin davaya dönüşmesiyle toplamda 10 dava açılmış oldu.

31 DOSYADAN 10’U DAVAYA DÖNÜŞTÜ

Ailenin avukatlarından Nihat Şahin, Emine Şenyaşar hakkında adalet mücadelesi yürüttüğü için şuana kadar hakkında 31 dosya açıldığını belirterek, “Bunların 28’inde soruşturma yürütüldü. Birleştirmeler ve yetkisizlik kararları sonrası şuanda hali hazırda 10 açılan dava mevcut” dedi. Şenyaşar’ın sadece polis şiddetine değil yargı şiddetine de maruz kaldığını söyleyen Şahin, “Emine Şenyaşar’ın haykırışları, yakarışları davaya dönüşüyor. İfade özgürlüğü kapsamında ki bütün söylemleri bugün karşımıza dava olarak çıkıyor” diye belirtti.

SORUŞTURMALAR SİYASİ SAİKLERLE AÇILIYOR

Soruşturmaların siyasi saiklerle açıldığını belirten Şahin, şöyle dedi: “Adalet Nöbeti’ni bitirmeye dönük olan bu soruşturmalar ancak Emine Şenyaşar’ın mücadelesini engelleyememektedir. Emine Şenyaşar, bugün hala Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti’ni sürdürmektedir. ‘Hakaret’ ve ‘kamu görevlisine hakaret’ suçlamalarıyla açılan soruşturmalar adalet talebine yöneliktir. Ancak bu yargı kıskacına rağmen Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesi yılmadan devam ediyor.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Editör: TE Bilişim