Gazete Emek-  AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının 24 Haziran seçimleri öncesi işyeri ve hastane saldırısında yaşamını yitiren Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar'a dair süren dava ve soruşturmada "Adalet" talebiyle Urfa Adliyesi önünde Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar'ın oturma eylemi 8'inci gününde.

Urfa Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmek isteyen Şenyaşarlara bugüne kadar olumlu cevap verilmezken, dün Emine Şenyaşar "Kamu görevisine hakaret" iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Şenyaşar, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmış ve adliye önüne geri dönmüştü.

DÜNYA DUYDU BAKAN DUYMADI

Sabah saatlerinde adliyeye gelen Şenyaşarlar, eylemlerini sürdürmek istedi, ancak görüşme talebini kabul etmeyen başsavcının talimatı doğrultusunda adliye bahçesine alınmadı. Aile, Twitter hesaplarından “Savcı adliye kapısından içeriye girmemizi de yasaklamıştır. Tüm dünya adalet çığlığımızı duydu. Adalet Bakanı sesimizi duymadı” açıklaması yapıldı.

Adliye bahçesine alınmayan Şenyaşar Ailesi ise, eylemini giriş kapısına taşıdı. Adliye önünden feryadı yükselen Emine Şenyaşar, gözyaşları içinde “Yeter artık, öldük. Bu devletle öldük. Olmayan bu devletle öldük. Allah’ım yukarıda değil misin?” dedi.

Kaynak: MA

Editör: TE Bilişim