Gazete Emek- Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, geçtiğimiz günlerde kendisinin de aralarında bulunduğu bazı gazetecilerin kişisel bilgilerinin ele geçirildiğini belirterek tepki gösterdiği Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) son açıklamasını yorumladı.

 

 

 

Altaylı, kendisinin ve Ahmet Hakan, Fatih Portakal gibi bir bölümü gazeteci pek çok ünlü ismin kimlik ve tapu kayıtları dahil özel bilgilerinin birileri tarafından hacklendiğini ve bunlar üzerinden 'şantaj' yapıldığını söylemişti. Söz konusu yazıyı kaleme almasının ardından Emniyet, dezenformasyon yaptığı iddiasıyla Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunulacağını duyurmuştu. 

 

'MAĞDURUN SUÇLU GÖSTERİLDİĞİ BİR SİSTEM Mİ YARATMAK İSTİYORSUNUZ?'

 

Bu adımı 'ayıp' olarak niteleyen gazeteci, bugün yayımlanan yazısında  "Mağdurun suçlu gösterildiği bir sistem mi yaratmak istiyorsunuz? Vatandaşı korumaktansa suçlamak daha mı kolay! Gerçek mi, dezenformasyon mu yarın telefonumla beraber savcılığa başvurduğum zaman herkes görecek zaten ama buna bile gerek kalmıyor" ifadesini kullandı. EGM'nin dün konuya ilişkin yaptığı açıklamayı eleştirdi. 

 

'BU ÇOCUK EN GİZLİ BİLGİLERİ NASIL ELE GEÇİRMİŞ?'

 

"Beni suçlayan Emniyet Genel Müdürlüğü dün resmi bir açıklama ile beni ve başka birçok kişiyi 'Dolandırmaya çalışan' kişinin yakalandığını söylüyor. Haydaaaa! Ben dezenformasyon yapıyorsam, dün yakaladığınızı açıkladığınız adam neyin nesi!

 

Bursa’da oturan 17 yaşında bir gençmiş. Öyle diyorsunuz açıklamanızda. Söylesenize ben dezenformasyon yapıyorsam,  bu çocuk aralarında Ahmet Hakan’ın da, Fatih Portakal’ın, Nevşin Mengü’nün de bulunduğu sayısını bilmediğimiz kişinin, en gizli bilgilerini nasıl ele geçirmiş."

Kaynak: Gerçek Gündem 

Editör: TE Bilişim