Gazete Emek- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu” ifadesiyle duyurduğu Bataklık Operasyonu’nda ortaya çıkan son bilgiler oldukça çarpıcı.

Bu iddialar operasyon kapsamında cezaevinde bulunan “Türk Escobar'” lakaplı Nejat Daş ve geçen mayıs ayında görevi değiştirilen Sultanbeyli Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek ile ilgili.

Hürriyet gazetesinin haberine göre uyuşturucu kaçakçısı Nejat Daş ile eski Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek arasındaki bağlantı 6 ay önce tespit edildi.

Necmettin Yüksek, emniyetin makam aracını polis olan şoförle birlikte Nejat Daş'a tahsis etti.

Böylelikle Necmettin Yüksek de narkotik ekiplerinin takibine girdi.

Uyuşturucu kaçakçısı Nejat Daş'ın eski emniyet müdürü Necmettin Yüksek'in kendisine tahsis ettiği makam aracıyla seyahat ettiği ve bu nedenle polis kontrolüne takılmadığı tespit edildi.

Hatta koronavirüs salgını nedeniyle getirilen şehirlerarası seyahat yasağını bile uyuşturucu çetesi bu sayede aştı.

18 MİLYON STERLİN ALDI

Nejat Daş, Çorlu ve Edirne'ye giderek yurtdışından getirilen yaklaşık 18 milyon lira değerinde İngiliz Sterlini'ni elden teslim aldı.

Nejat Daş makam aracını yalnızca para transferi değil sokağa çıkma kısıtlamalarını delmek için de kullandı.

ŞİFRELİ KONUŞMA

Teknik dinlemeye takılan konuşmalarda Nejat Daş’ın, eski emniyet müdürü Necmettin Yüksek’e, “Sıkıldık, bir nefes mi alsak?” dediği, Yüksek’in de Daş’a, makam aracını gönderdiği tespit edildi.

Necmettin Yüksek ifadesinde, Nejat Daş'ı iş adamı olarak bildiğini, kendisine komplo kurulduğunu öne sürdü.

MAYISTA GÖREV DEĞİŞTİ

Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek, geçtiğimiz mayıs ayından müdüriyet emrine alınmıştı. Yüksek'in yerine ise Bilgi Teknolojileri Şube Müdürü Şekip Akın atanmıştı.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim