Gazete Emek- İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolar gerekçe gösterilerek gözaltına alınan öğrencilere ilişkin bilgi almak için gittiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki polisler tarafından engelledi. Keskin, "90'lı yıllarda bile TEM'de engellenmedik" dedi.

‘’YUKARIDAN TALİMAT VAR, GÖRÜŞEMEZSİNİZ’’

AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrencilere yönelik gözaltı operasyonu devam ediyor. Dün gözaltında alınan 22 öğrenci ise Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor.

Gözaltındaki öğrencilere ilişkin bilgi almak için Emniyet'e giden İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin ise polis engeliyle karşılaştı. Öğrencilerle görüşme yapmak için gittiğini belirttikten sonra bekleme odasına alınan Keskin, bir süre sonra kendisine "Yukarıdan talimat var, görüşemezsiniz" dendiğini söyledi.

Artı Gerçek'e konuşan Keskin, 1990'lı yıllarda dahi TEM'de gözaltına alınan kişilerle görüşmelerinin engellenmediğini söyleyerek duruma tepki gösterdi. Avukat olarak görüş hakkı engellenen Keskin, "Tamamen keyfi" dedi.

Öte yandan bugün saat 12.00'da Taksim'de bulunan İHD İstanbul Şubesi'nde gözaltıların serbest bırakılması için bir basın açıklaması düzenlenecek.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim