Gazete Emek-Bağımsız akademisyen ve ekonomistlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), her ay kendi hesapladığı enflasyon oranıyla kamuoyunun karşısına çıkıyor. Açıklanan oranlar arasında büyük bir makas olması dikkat çekiyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), bugün saat 10.00'da açıklayacağı mart ayı enflasyon verileri öncesi ENAG, kendi hesaplamalarını yayımladı.

TIKLAYIN- Polis, HDP Genel Merkezine girmeye çalıştı, HDP'li vekillere biber gazı sıkılırken bir kişi HDP'li vekile "Seni çivilerim" dedi

ÜÇ HANELİ ENFLASYON VERİSİ

ENAG'ın açıklamasına göre, E-TÜFE nisan ayında yüzde 8,68 oranında arttı. Son on iki aylık artış işse yüzde 156,86 olarak belirlendi. ENAG mart ayı enflasyon rakamlarının yıllık yüzde 142,63 oranında olduğunu duyurmuştu.

ENAG'ın paylaşımı şöyle oldu:

ENAGrup Tüketici Fiyat Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Nisan ayında %8,68 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise %156,86 olarak gerçekleşti.

NİSAN AYI ENFLASYON SEPETİ

ENAG'ın açıkladığı "Nisan ayı, seçilmiş ürünler fiyat endeksi artış oranı listesi" ise şöyle:

TÜİK: YILLIK ENFLASYON YÜZDE 69.97

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre yıllık enflasyon yüzde 69,97 oldu. Aylık bazda ise yüzde 7,25'lik artış izlendi. TÜİK verilerine göre aylık enflasyon yüzde 7,25 olarak kaydedildi.

Nisan ayında çekirdek enflasyonun yüzde 50 üzerindeki seyri sürdü. Veriler yıllık çekirdek enflasyonun yüzde 52,37 olarak gerçekleştiğini gösterdi.

Üretici fiyatlarındaki yükseliş ivmesi de devam etti. TÜİK verilerine göre üretici fiyat endeksi nisanda bir önceki yılın aynı dönemine yüzde 121,82 arttı. Aylık bazda artış ise yüzde 7,67 oldu.



 

Kaynak: Duvar 

Editör: TE Bilişim