Gazete Emek- Suruç’ta Şenyaşar ailesine ait işyerine yönelik saldırıda dört kişinin öldüğü, sekiz kişinin yaralandığı olayla ilgili aranan firari cinayet şüphelisi Enver Yıldız, 15 ay sonra yakınları ve aşiret mensubu 50 kişiyle birlikte adliyeye gelerek teslim oldu.


 
14 Haziran 2018 tarihinde Şenyaşar ailesinin işyerine gelen AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları ile aile üyeleri arasında yaşanan olayla ilgili AKP'li vekilin ağabeyi şüpheli Enver Yıldız aranıyordu. 15 aydır saklanan Enver Yıldız, bugün yakını ve aşiretine mensup yaklaşık 50 kişi ile Şanlıurfa Adliyesi’ne geldi. Yıldız’ın teslim oluşu sırasında polis adliye binası ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.
Saldırıda eşi Hacı Esvet Şenyaşar ve oğulları Celal ile Adıl Şenyaşar’ı kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, yargı sürecinde ilerleme olmadığı iddiasıyla geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Adliyesi önünde oturma eylemi başlatmıştı. Saldırıda AKP'li vekil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız da yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim