Gazete Emek- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş hakkında 'fiyatları etkileme' nedeniyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

 

 

Suç duyurusu üzerine Aktaş hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

 

Sabah gazetesinden Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre, Aktaş ifadesinde hakkındaki iddiaların doğru olmadığını, kendisinin ve sendikasının toplumu bilgilendirme amaçlı olarak sosyal medya hesaplarında açıklama yaptığı savunmasında bulunarak suçlamaları reddetti.

 

NE OLMUŞTU?

 

EPGİS, geçtiğimiz hafta benzine 79 kuruş, motorine 2 lira 25 kuruşluk zam yapılacağını duyurmuş, birkaç saat sonra ise zammın iptal edildiğini açıklamıştı.

 

CNN Türk'te Ahmet Hakan’ın programına katılan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ise sendikanın uluslararası piyasaları beklemeden vatandaşı yanlış bilgilendirip akaryakıt istasyonlarına yönlendirdiğini iddia ederek suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.

 

EPGİS ise EPDK Başkanı Yılmaz'ın açıklamalarına "Bugün yapılan ve iptal edilen zam hakkında, hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep ediyoruz. Verilen tüm bilgiler belgeli ve resmi. Bu zamma ilişkin resmi fiyat listeleri, resmi formülleri ilgili savcılığa teslim etmek istiyoruz" yanıtını vermişti. 

 

 

 

Kaynak: Independent

Editör: TE Bilişim