Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda 'Türkiye Yüzyılı' programını açıkladı.

Programı açıklamadan önce spor salonu önünde toplananlara hitaben konuşan Erdoğan, yine rabia vurgusu yaptı ve şöyle dedi:

"Rabiayla birlikte, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Kimse bizi bölemeyecek. Kimse bizim önümüze taş koyamayacak. Yeter ki biz birbirimizi Allah için sevelim. Ben şimdi müsaadenizle içeriye geçebilir miyim? Sağ olun, var olun, Rabbim yâr, yardımcınız olsun inşallah"

Bu konuşmanın ardından Erdoğan, Ankara Spor Salonu'na geçti. Program açılışında müzik dinletisi ve sinevizyon gösterisi yapıldı.

'MUSTAFA KEMAL'İ MİNNETLE YAD EDİYORUM'

Erdoğan konuşmasına "İstiklal Harbi'mizin başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bizlere üzerinde özgürce nefes aldığımız bu vatanı armağan eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla, minnetle yad ediyorum" diyerek başladı.

VESAYET VURGUSU

Erdoğan'ın konuşmasında vesayet vurgusu öne çıktı. Adnan Menderes, Turgut Özal, Süleman Demirel, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan ve Alpaslan Türkeş'in "ülke ve milletin hayrı için başlattıkları girişimlerinin" hep darbe ve vesayet duvarına çarptığını söyledi.

AKP döneminde de vesayetle mücadele ettiklerinin söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:

"Yurtiçinde ve yurtdışında emperyalistlerin, vesayetçilerin, darbecilerin ne kadar aparatı varsa hepsi de üzerimize salındı. Yeri geldi bildiriler yayınladılar, yeri geldi tuzakları kurdular, yeri geldi terör örgütlerini harekete geçirdiler hatta partimizi kapatmaya kalktılar. Bunlarla kalmayıp doğrudan silaha da sarıldılar. Biz hiçbir zaman şikayet etmedik hep mücadele ettik."

'AYASOFYA'NIN CAMİ OLMASI KÜRESEL VESAYETE KARŞI MEYDAN OKUMADIR'

Erdoğan Ayasofya'nın cami olmasının küresel vesayete karşı meydan okuma olduğunu söyledi ve "Nesillerin hayali olan Ayasofya'yı Fatih'in emanetine uygun şekilde yeniden cami olarak hizmete açmış olmamız bile küresel vesayete karşı gerçekleştirilmiş bir büyük meydan okumadır" dedi.

'KÜRDÜN, ALEVİNİN, HRİSTİYAN VE YAHUDİ'NİN YANINDA DURDUK'

Erdoğan, "büyük devrim" olarak nitelendirdiği 20 senelik iktidar döneminde ayrıştırma ve çatıştırmaya karşı mücadele ettiklerini ve azınlık gruplarının kayıplarının telafi edildiğini söyledi:

"Ayrıştırılmaya, çatıştırılmaya çalışılan kim varsa Türkiye'nin 20 yılına sığdırdığımız büyük devrime katkı vermiştir. Dışlanan Müslüman, dilinden dolayı ayrılıkçıya uğrayan Kürdün, meşrebinden ötürü baskı gören Alevinin, haksızlığa uğrayan Hristiyan ve Yahudi'nin herkesin yanında olduk, mücadelesine destek verdik, kayıplarını telafi ettik."

'ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA MECLİS'E SUNACAĞIZ'

Konuşmasına devamla yeni anayasanın Türkiye Yüzyılı vizyonunun ilk hedeflerinden biri olduğunu söyleyen Erdoğan, teklif için tarih verdi:

"Tekliflerimiz muhalefetin destek vermemesi sebebiyle yarım kaldı. Her şeyiyle milli iradenin ürünü yeni bir Anayasayı ülkemize kazandırmak, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun ilk hedeflerinden biridir.

Başı açık örtülü herkesin hakkı güvence altında olacak. Aileyi sapkın akımlardan koruyacak yeni bir anayasa değişikliği teklifi hazırladık. Önümüzdeki hafta teklifi Meclis'e sunarak ülkemizin gündeminden çıkaracağız. Ülkemizin gündeminde yoktu birileri zorla soktu. Türkiye Yüzyılı'nı ülkemizi siyasi, ekonomik, teknolojik, askeri, diplomatik her alanda dünyanın en büyük 10 devleti arasına çıkartarak yükselteceğiz."

Editör: TE Bilişim