Gazete Emek- "Sanatçılarımızın emeğine sahip çıkıyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Verdiğimiz desteklerle daima yanlarında yer aldık, yer almayı sürdüreceğiz" dedi.

Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda sanatçılarla iftar programında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

İnsan, ortak paydası üzerinde şekillenerek kendi cevabını veriyor. Sanatçılarımız icra ettiği sanat dalının ötesinde işte böyle önemli bir sorumluluğu üstlenirler.

Közün üzerine ne kadar toprak atarsanız atın, maya sağlamsa içten içe yanmayı sürdürür. Milletimizde sanatına, sanatçısına sahip çıkarak kendi sentezini oluşturarak, yıkıcı ve kurak dönemi aşmasını bilmiştir. Müzik başta olmak üzere sanatın her alanında verdikleri eserlerle duayen sıfatını veren tüm sanatçılarımızı yad ediyoruz.

"DAİMA SANATÇILARIMIZIN YANINDA YER ALDIK"

Biz de verdiğimiz desteklerle daima sanatçılarımızın yanında yer aldık, yer almayı sürdüreceğiz. Korsanla mücadeleden telife, tiyatrodan sinemaya kadar verdiğimiz desteklerle sanatçılarımızın emeğine sahip çıkıyoruz. Ülkemize dünya çapında sanat merkezlerini kazandırdık. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında en hayati işlerden biri sanatçılarımıza düşüyor. Biz sadece kuru kuruya bir kalkınma hamlesi değil bir medeniyet ihyası peşindeyiz. Bunu da sizlerle birlikte başaracağız.

KİMLER KATILDI?

Programa katılan sanatçılardan bazıları şöyle:

Bülent Ersoy, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Hülya Koçyiğit, Coşkun Sabah, Demet Akalın, Hülya Avşar, Yavuz Bingöl, Umut Akyürek, Müşerref Akay, Yonca Evcimik, Ahmet Selçuk İlkan, Metin Şentürk, Gamze Özçelik, Şafak Sezer, Alişan Tektaş ve Şükriye Tutkun, YouTuber Merve Özkaynak, rapçi Resul Aydemir, Ekin Uzunlar, kalemkar Semih İrteş, piyanist Güher Pekinel ve Süher Pekinel, akademisyenler Uğur Derman ve Çiçek Derman, bestekar Amir Ateş, ilahici Sami Özer, piyanist-besteci Büşra Kayıkçı, yazar Gülseren Budayıcıoğlu, yönetmen Mesut Uçakan, hattat Hasan Çelebi, fotoğrafçı İzzet Keribar, yazar Gülper Refiğ.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim