Gazete Emek-İstanbul’da yoğun kar yağışının etkili olduğu geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi ile balıkçıya gittiği için birçok kesim tarafından eleştirilmişti. Randevusu daha önce verilmiş buluşma AKP’li birçok isim tarafından eleştirilirken İmamoğlu, kar yağışı etkisi altındaki İstanbul’un sorumluluğu İBB’ye ait tüm yollarında yürütülen çalışmaların eksiksiz yapıldığını söyledi.

 

 

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’da “Gençlik Buluşması” programında konuya dair dikkat çeken bir yorumda bulundu.

 

“BİZİM SEÇTİĞİMİZ ARKADAŞLAR…”

 

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki karla mücadeleyle ilişkin bir gencin kendisine sorduğu “Kar fırtınası yaşandığı gün balıkçıya giden bir AK Parti’li belediye başkanı olsaydı, sizin tepkiniz ne olurdu?” sorusunu yanıtladı. Erdoğan gence “Şunu çok rahat, gönül huzuru ile söyleyebilirim, bizim bu göreve getirdiğimiz arkadaşlar böyle bir zamanda kalkıp da bir balıkçı restoranına gidip orada kafayı bulmaz” yanıtını verdi.

 

Erdoğan, şöyle devam etti:

 

“Zaten biz arkadaşlarımızı seçerken, bu tür görevlere getirirken, buralarda seçiciyiz. Onun derdi ne olacak? Sadece hizmet olacak. Her zaman konuşmalarımızda benim söylediğim bir şey var, ‘Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik.’ diye. Bırakın sadece karı, karın dışında da meydanda yok. Biz ise deprem oluyor, depremde neredeyiz? Arazideyiz. Bingöl depremi oldu, gece yarısı arkadaşlarımla hep beraber biz Bingöl’deydik. Simav depremi oldu, aynı şekilde oradaydık. Van’da bütün oradaki yıkımlar, şunlar, bunlar bitene kadar, ilgili arkadaşlarım, bakanlarımızla hep beraber Van’daydık. Bunlar, bakıyorsun afetler oldu meydanda yok. İstanbul’u sel bastı Beyefendi Bodrum’da. Hayat böyle devam ediyor bunlarda. Burada neyi anlatacaksın? Ama Genel Başkanın bunlara yönelik en ufak bir operasyonu yok. Biz bir defa bu tür insanlarla yürümeyiz. Gereği neyse onu yaparız. Bunlarla ilgili de konuşmak bile bize zül geliyor. Ama artık diyoruz ki ‘ya sabır’, inşallah 2023-2024’te benim milletim gereğini yapar.”

 

 

 

ERDOĞAN’IN HEDEFİNDE SEDEF KABAŞ DA VARDI

 

Erdoğan’ın hedefinde ayrıca TELE1 ekranlarında yayınlanan Demokrasi Arenası programında kullandığı atasözü nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret gerekçesiyle tutuklanan Sedef Kabaş ve Uğur Dündar da vardı. Erdoğan Sedef Kabaş için “gazeteci kılıklı” ifadesini kullandı. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

 

“Kimi zaman insanlarımızın hak ve özgürlüklerine olan, nefretlerini göstererek yine yapıyorlar. Kimi zaman nasırlaşmış kalplerinin, köhneleşmiş zihinlerinin, zehir saçan dillerinin ürünü hakaretleri ile bunu yapıyorlar.

 

İşte geçtiğimiz günlerde tam bir beşinci kol faaliyeti elemanı olarak çalışan gazeteci kılıklı biri çıktı, bize ve bizim şahsımızda milletimize ağır hakaretlerde bulundu. Milletimiz de yargımız da bu kişinin terbiyesizliğini yanına kar bırakmadı, gerekeni yerine getirdi. Fakat asıl önemli olan bu hakaretin sergilendiği programı yöneten kişinin ve tek parti zihniyeti artığı kimi siyasetçilerin hala çıkıp ‘ifade özgürlüğü’ kılıfıyla yapılan alçaklığı savunmaya kalkmasıdır. Halbuki bize yapılan hakaret, kendilerine söylense dünyayı birbirine katarlar.”

 

 

 

 

Kaynak: Tele1

Editör: TE Bilişim