Gazete Emek- AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kadınların en başta 'anne' olduğunu savundu. Erdoğan, "Kadını anne olmaktan, kardeş olmaktan, eş olmaktan, evlat olmaktan velhasıl insan olmaktan çıkartıp köksüz ve ruhsuz bir birey olarak karşımıza dikmeye çalışanların oyununa gelmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

AKP Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kongrede, 6 yıldır görev yapan başkan Lütfiye Selva Çam koltuğunu Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'e devretti. Salgın kurallarının hiçe sayıldığı il kongrelerinde benzer görüntülerin sergilendiği kongrede konuşan Erdoğan, "Siyasete kadın nezaketi, inceliğini katan Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesi yolunda verdiği mücadeleyi omuzlayan kardeşlerime teşekkür ediyorum. İnşallah bu coşku 2023'ün müjdesidir. Her zaman söylüyorum; kale içeriden fethedilir. Bu kaleyi içeriden fethedecek olanları şu an karşımda görüyorum" diye konuştu.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Kadın kollarımız, birikimiyle kadın siyasetçi yetişiren bir okul haline gelmiştir. Kongrelerimizdeki görüntüler umudumuzu ve azmimizi güçlendirdi. Her alanda kadının adı ve imzası varsa AK Parti'nin ve sizlerin gayretleri sayesindedir. İnşa ettiğimiz tüm eserlerimizi kadınlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Bugün her alanda kadının adı varsa AK Parti sayesindedir.

'BUNLAR DÜRÜST DEĞİLLER'

"Hayata geçirdiğimiz reform"lar ve uygulamalarla yıllarca çağdaşlık, ilericilik adına kızlarımızın eğitim ve iş hayatında sinsice önlerini kesenlere cevabı hep birlikte verdik" diyen Erdoğan, "Şu anda içimizde üniversite kapısından geri çevrilen birçok hanım kardeşimiz var. O kapılardan geri çevrilenler, söke söke söke o üniversiteleri bitirdiler. İkna odalarından geri çevrilenler var. Bunlar daha sonra ana muhalefet partisinin de üst düzey yöneticisi olmadılar mı?" diye sordu. Konuşmasında muhalefete dönük eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Bunlar dürüst değiller. Dürüst olmadıkları için millet bunlara iktidar vermedi, vermiyor. Yıllarda kamuoyu önünde kadının adını kullanan, geri planda hep ezen, horlayan, istismar eden anlayışı bu mücadeleyle hem deşifre ettik, hem gerilettik. Meclis'te sadece AK Parti grubunda 54 kadın milletvekilimiz varsa bu mücadele sayesindedir. Kamudaki istihdamda kadın oranı yüzde 40'lar gibi Cumhuriyet tarihinin en yükseğine geldiyse aynı mücadele sayesindedir" şeklinde konuştu.

Konuşmasının büyük kısmında aile ve değerler vurgusu yapan Erdoğan, "Kadını anne olmaktan, kardeş olmaktan, eş olmaktan, evlat olmaktan velhasıl insan olmaktan çıkartıp köksüz ve ruhsuz bir birey olarak karşımıza dikmeye çalışanların oyununa gelmeyeceğiz. Aile kurumumuza sıkı sıkıya sahip çıkıyoruz. Aile, ortak geleceğimizin teminatıdır. Ailenin çözüldüğü yerde toplumu ayakta tutumak da mümkün olmaz" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Kadın en başta annedir ve çocuğun ilk vatanıdır" iddiasında bulundu.

 'YENİ BİR KOMİSYON'

Meclis'te yeni bir komisyon kuracaklarını duyuran Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kadın hakları konusunda güya en ileri sayılan ülkelerdeki kadın cinayetlerinin, ülkemizdekilerin kat be kat fazlası olduğu gerçeğini görmezden gelerek ülkemiz hedef alınmaktadır. Ülkemizde tek bir kadının dahi alçakça katledilmesine caddelerin ortasında dövülmesine... Son Samsun'da yaşanan hadise onlara haklılık payı çıkarmaz. Meclis'te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Bugün grup başkanımızla konuştum, yeniden böyle bir komisyonu oluşturacağız. Biz bunları ne ana muhalefete ne diğerlerine bırakamayız. Elimizden geleni yapacağız. Şiddete maruz kalmasına müsaade edemeyiz. Adalet Bakanımla konuştum, sonuna kadar bu işi kovalayacaklarını, kişi malum tutuklandı.

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: TE Bilişim