Gazete Emek-  Cumhurbaşkanı Erdoğan yargı konferansında konuştu. Erdoğan Fırat'ın doğusuna yapılması planlanan harekatın dün akşam itibari ile başladığını söyledi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Bizim ülkemizde 'adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz' diye bir söz vardır.

-Bugün dünyada güçlü olanlar malesef adaleti değil kendi çıkarlarının peşindedir.

-Tarih bize adalet çizgisinden sapan devletlerin yıkılışının kaçınılmaz olduğunu gösteriyor.

-Zulümle payidar olunmayacağının sayısız örneği vardır. Maalesef bugün dünyanın pek çok yerinde özellikle de bölgemizde vicdanları kanatan zulümler yaşanıyor."

-(Kaşıkçı açıklaması) Bana göre fail de belli. 15 kişi içinde. Oradan çıkıp nişanlısını almadan gitmesi mümkün mü? Daha sonra 'biz bunu demek istemedik' dediler. 'Yerli işbirlikçi' kimdir diye sorduk 'biz böyle demedik' dediler.

-Ses kayıtlarından şunu öğrendik. Veliaht prensin en yakınında olanlar bu işin aktif rol üstlenicisi. 

-İslam dünyasından bazı kesimler ve ülkeler doların ve riyalin kurbanı olanlar hakkı ve hakikatı adalet çerçevesi içerisinde söylemediler. Batı dünyasında da aynı şekilde birçok baronlar da söylemiyor.

Fırat'ın doğusuna hareket

-Dün akşam itibariyle operasyonumuzu yaptık. Bunun gerisi gelecek.

-Fırat'ın doğusundaki bölgeleri de huzura ve güvene kavuşturmakta kararlıyız

-Orayı tamamen o terör örgütlerine vermiş durumdalar. Bize söz verdiler, Fırat'ın doğusuna göndereceğiz dediler. Çıkardınız, çıkardınız. Çıkarmadığınız takdirde Biz Münbiç'e de gireceğiz.

-Ülkemizin demokrasisine de hukuk devleti niteliğine de hak ve özgürlükleri konusundaki samimiyetine de kimsenin söyleyecek bir sözü olamaz"

-Üzüntüyle ifade etmek isterim ki İslam toplumlarının çoğunun yönetimleri henüz bu sınamalara dahi maruz kalmayacak derecede adaletten, hukuktan, özgürlüklerden uzak bir görüntü içindedir. Bunu bir öz eleştiri olarak söylüyorum.


Kaynak: Cumhuriyet
 

Editör: TE Bilişim