Gazete Emek- Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“TOKİ tarafından hayata geçirilecek projenin tanıtımı için sizlerle beraberiz. Sizleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlamaktan onur duyuyorum. Çevre ve şehircilik Bakanlığımız ile ekonomik destek verecek Hazine ve Maliye Bakanlığımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”


“Bugünkü tanıtım töreniyle 2020 programımız kapsamında 81 vilayette 100 bin sosyal konutun inşa sürecini başlatıyoruz. İnşallah yılbaşı itibariyle azami 1 ila 1,5 yıl içinde konutları bitirip sahiplerine teslim edeceğiz. Hedefimiz bundan sapma olmaması ve vatandaşlarımızın zemin+2, zemin+3 bilemediniz zemin+4 olarak bu binalara yerleştirilmesi. Depreme dayanıklı ve görünümü itibariyle mahalle kültürümüzü yeniden hâkim kılmanın adımlarını atmış olacağız. Vatandaşlarımıza yüzde 10 peşinatın ardından aylık 894 liradan başlayan taksitler ve 240 aya varan vadelerle fırsat sunacağız.”

“Her zaman söylediğim gibi ülkeye ve millete hizmet önce gönül sonra vizyon işidir. Millete ve ülkeye dair bir aşkınız yoksa hangi görevde olursanız olun o sizin için bir yüke dönüşür. Başarılı olmak isteyen önünde bir yol açar. Bizim için de 17 yıldır sürdürdüğümüz hizmet mücadelesi hiçbir zaman dikensiz bir gül bahçesi olmadı. Kentsel dönüşüm hamlemizi de başlattığımızda birileri sürekli önümüze engeller çıkardı. CHP ve güdümünde hareket eden kimi meslek odaları olağanüstü çaba harcadı. Kimi zaman medya aracılığıyla kimi zaman mahkemelerle, bunlar fayda etmeyince sokaklar kışkırtılarak mega projelerimiz engellenmeye çalışıldı. Burası milletin evi, biz şu anda burada sizlerle toplantı yapıyoruz. Bu salonun hemen yanında 2 bin kişilik ayrı bir toplantı salonu var. İbadethanemiz burada. Bunun yanında kısa bir zaman içerisinde açılışını yapacağımız Türkiye’nin en büyük kütüphanesi var.”

İmamoğlu'ndan Bakan Turhan'a 'Kanal İstanbul' yanıtı:  İmamoğlu'ndan Bakan Turhan'a 'Kanal İstanbul' yanıtı: "Halk 23 Haziran'da iptal etti"
“Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün temelini attık bunlar karadan ulaşamadılar denizden ulaşarak gösteri yaptılar. Onlar işi mahkemeye taşıdı biz mahkemelerden yürü kararını aldık ve Marmaray’ı yaptık. Şimdi milyonlarca vatandaşımız Avrupa’dan Asya’ya, Asya’dan Avrupa’ya gidip geliyor. Bütün bunlar Türkiye’nin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Bu gidiş sıradan bir gidiş değil. Türkiye’nin 20 yıl öncesini düşününce ne kadar ilkel derdin. Şimdi muasır ülkeler seviyesine çıktık.”

CHP’YE YÜKLENDİ

“Millete faydası dokunacak tüm seferler daha fikir aşamasında CHP zihniyeti tarafından çeşitli bahanelerle öldürülmeye başlanmıştır. Bir tank palet fabrikası meselesi var. Yatıyor kalkıyor bu fabrikayı yabancılara sattılar diyor. Burada satış diye bir şey yok. Tank palet fabrikası zararda olan bir yer, teknolojisi ileri değil. Üç firma katılıyor BMC ihaleyi alıyor ne ihalesi bu satış değil işletme. Buraya da 50 milyon dolarlık bir yatırım yapma şartıyla alıyor, 25 yıllığına. Bunların işletme kabiliyeti yok. Hayatlarında bunlar 5 koyun gütmemişler: Bakın SEKA zararına bitmiş batmış bir fabrikaydı. Biz geldik geldiğimizde de SEKA’yı kapatacağız dedik. Özel sektör kağıdını üretsin dedik. Makinaların olduğu bölümü müze yapacağız SEKA’nın olduğu bu alanı da Kocaeli halkına dev bir millet bahçesi haline dönüştüreceğiz, fabrikada çalışanlara da Kocaeli Belediyesi istihdam sağlayacak."

“İnsana hizmet noktasında gerekirse zarar da ederiz. Yav sen SSK’nın genel müdürlüğünü yaptın. Bizim vatandaşımıza verilecek ilaç yoktu ya. İlacı veremiyorsun. Affedersin hastaların odasına girildiği zaman, zaman oda değil koğuştu, serum şişeleri, çöplük, böyle bir rezalet içerisinde, röntgen için 7 ay sonraya sıra alacaksın. Kimdi başında olan, sen. Ya sen SSK’yı yönetemedin ya. Şimdi biz şehir hastanesi yapıyoruz, şehir hastanelerinde zarar ettiğimizi söylüyor. Eğer halkımızın iyiliği içinse bir zarar etmeye de razıyız, var mı bir diyeceğin? Eline diline dursun ya. Biz şimdi daha çok doktor yetiştireceğiz, inşallah bu hastanelerimizdeki sağlık personeli ihtiyaçlarımızı da gidereceğiz.”

İMAMOĞLU’NA KANAL İSTANBUL YANITI

75 milyar lirayla 13 ilin işsizlik sorunu çözülebilirdi: Kanal İstanbul inadı 75 milyar lirayla 13 ilin işsizlik sorunu çözülebilirdi: Kanal İstanbul inadı
“Kanal İstanbul nedir biliyor musunuz? Boğaz’ı çok ciddi bir felaketten koruma projesidir. Daha önce bir independent olayı olmuştu Selimiye’de 7 ay Romen tankeri orada yanmıştı. Zaman zaman yalılara bindiren gemiler. Fakat burası yapıldığında bu işin sadece çevrecilik yönünden kurtuluşu değil, bunun yanında bir siyasi boyutu da olacak ki bunu şimdi kullanmıyorum vakti gelince kullanırız bu siyasi boyutuyla Kanal İstanbul dünyada çok ciddi bir sükse yapacak. İstanbul’la birlikte ülkemizin gelecek asrına damga vuracak böyle stratejik bir projeyi engellemek için ellerinden geleni yapıyoruz. Biz burada kimlere mesaj verilmek istendiğini biliyoruz. Birileri başlarını okşayan efendilerine diyet borcu ödeyecek diye Türkiyeyi büyütecek stratejik bakımdan elini güçlendirecek bu projeyi biz kaldırmayız, CHP’nin takoz siyasetine boyun eğmeyiz. CHP’nin kendi çapsızlığının bedelini milletimizin ve ülkemizin ödemesine kesinlikle rıza göstermeyiz. Türkiye’nin 2023 hedefleriyle arasına hiçbir gücün girmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. En yakın zamanda ihalesini yapmak suretiyle Kanal İstanbul'a başlayacağız.”

“Kanal İstanbul'a da karşı çıktılar. Belediye Başkanı diyor ki 'Kanal İstanbul, buraya uymaz'. Sen otur işine bak, nasıl uyduğunu göreceksin. Birileri başlarını okşayan efendilerine diyet borcu ödeyecek diye Türkiye'yi büyütecek bu projeyi rafa kaldırmayız."

Editör: TE Bilişim