Gazete Emek- İstanbul Arnavutköy'de toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Belediyecilik bizim işimizdir, AK Parti'nin işidir" diye konuştu. İsrail Başbakanı Netanyahu'ya tepki gösteren Erdoğan, "Netanyahu sen yanlış kapıya vurdun. Sen zalim sesisin, Erdoğan mazlumların sesidir. Netanyahu devlet terörü estiriyorsun" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

— Türkiye'nin son çeyrek asırda yaşadığı büyük dönüşüm önce belediyelerde başlamıştır. Belediyecilik bizim işimizdir, AK Parti'nin işidir.

— Arnavutköy'ün belde olduğu zamanlara gidelim. Yolunuz var mıydı? Şimdi adeta otoyol gibi duble yolunuz var. Medeni olmak farklı bir şey.

— 1994 yılında İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı seçildiğimde karşımda öyle bir manzara vardı ki insan düşmanına böyle bir muameleyi uygun görmez. Medeni bir Türkiye medeni bir İstanbul varsa bu sayede var. Bir ülke veya bir şehir en kötü nasıl yönetilir diye görmek istiyorsanız CHP'nin tarihine bakın. Kendi milletine savaş açmış bir parti var. Son yıllarda derme çatma isimleri milletimizin karşısına çıkarmaya başladılar. Paslı demir yaldızlı boyayla boynamakla altın olmaz.

— Milletimiz bu cilanın altında neler olduğunu çok iyi biliyor. Şöyle azıcık bir kazıyınca CHP'nin gerçek yüzü, çirkef siyaset dili, milli ve manevi değerlerimize olan kini hemen ortaya çıkar. CHP kirliliktir, CHP susuzluktur, CHP çöp dağlarıdır, CHP yolsuzluktur, CHP yoksulluktur, CHP yasaklardır. Tarihten beri biz bunları tanırız.

— CHP, ideolojisiyle taban tabana zıt adayları milletimizin karşısına çıkarmaya başladı. Lafa gelince demokratlığı kimseye bırakmazlar ama aslında faşizm bunların ruhlarına işlemiştir.

— 14 seçim AK Parti 1 numara. Bay Kemal, sen kaçıncı sıradasın? Yapıştın koltuğa ayrılmıyorsun.

— Merhum Cemal Kaşıkçı meselesinin ortaya çıkartılmasında gösterdiğimiz ahlaki duruş herkes tarafından tebrikle karşılanıyor, sadece CHP'nin aklına bu konuda tuhaf sorular geliyor.

— Bugün bizim Filistinli mağdurlara karşı çıkmamızdan rahatsız olan İsrail Başbakanı iftiralarla saldırdı. Netanyahu denilen adam bizi Kıbrıs'ta işgalci olmakla suçluyor. Herhalde dili sürçtü. Kendilerinin Filistin'de işgalci olduklarını söyleyecekti.

Netanyahu sen yanlış kapıya vurdun. Erdoğan mazlumların sesidir, sen zalimlerin sesisin. Sen devlet terörü estiriyorsun. Siz kadınları, çocukları tekmeleyerek, askerinizle, polisinizle sürükleyerek götürüyorsunuz. Netanyahu, sen zalimsin zalim.

Editör: TE Bilişim