Gazete Emek- AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin her geçen gün daha iyiye giden bir süreci yaşıyoruz" düşüncesini dile getirdi.

Erdoğan, cuma namazının ardından AKP Diyarbakır Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Teşkilattan uzaklaşanlar olabilir. Bize düşen onları gerekirse ayaklarına gidip yeniden davamıza kazandırmaktır" çağrısında bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

HDP'den istifa eden belediye başkanı AKP'ye geçti

CHP’Yİ HEDEF ALDI

Nasıl bugünlere akrebin kıskacında yoğrularak geldiysek, 2023'e giden süreçte de bizi ağır süreçlerin beklediği görülüyor. Dikkat ederseniz son günlerce CHP'li siyasetçilerin beyanların çok ciddi bir artış yaşanıyor. Şimdi de organize suç örgütlerinden medet ummaya başladılar. Kulaklarına ne fısıldanırsa, Türkiye düşmanları bunlara ne telkin ederse onu söylemeyi siyaset zannediyorlar. Parti teşkilatlarını saran tecavüz, yolsuzluklarla cesaretle yüzleşmek yerine kendi pisliklerini bize bulaştırmaya çalışıyorlar.

Bugün tüm teşkilat buradayız, biz de Diyarbakır ile bir başka memnuniyet duyuyoruz. Gençler içeride kin, nefret, husumet varsa söylem de nefreti besler, siyaseti zehirler. İnsanın içinde aşk varsa, dürüstlük varsa bu yaptığı işten kullandığı dile kadar her şeyine akseder. CHP'ye baktığımızda bu sözü daha iyi kavrıyoruz. Ülkemizin dertlerine derman olacak tek bir önerileri, tek bir sözleri yok. Sadece milletten ve milletin değerlerinden kopuk değiller, ülkenin ve bölgenin gerçeklerinden de habersizler. Şimdi yeni bir proje yapıyorlar: Doğu masası... Yahu neredeydiniz bugüne kadar? Biz yıllardır ne Güneydoğu'dan ne Doğu'dan koptuk.

Doğu Perinçek, IBAN paylaşarak partisi için para istedi

‘GEREKİRSE AYAKLARINA GİDİP YENİDEN DAVAMIZA KAZANDIRMAKTIR’

2023 Haziran'ına kadar kapı kapı dolaşmaya, gece gündüz demeden çalışmaya var mıyız? Kapısını çalmadığımız her insanımızın vebali bizlerin üzerindedir. Gönüller kazanmak için çıktığımız bu yolda kimseyi dışlamamak temel prensibimizdir. Ben bu topluluğu şu anda yan yana olduğumuz bu topluluğumu mütevazı bir topluluk olarak görüyorum. Buna devam edeceğiz, biz toprak gibi mutavazi olacağız.  Teşkilattan uzaklaşanlar olabilir. Bize düşen onları gerekirse ayaklarına gidip yeniden davamıza kazandırmaktır.

Biz milletin bağrından doğmuş, ülkemizin en büyük, en kuşatıcı siyasi hareketiyiz. Her türlü fikre, her türlü düşünceye, meselesi millet olan herkese yer vardır. Parti kadrolarımız içindeki muhabbet iklimini daha da güçlendirmek zorundayız. Tam kadro sahada olmanızı istiyorum. En önemli referansımız arkamızdaki 19 yıllık demokrasidir. Bu şehre ve ülkeye kazandırdığımız hizmetleri, proje ve hayallerimizi insanımıza sabırla anlatacağız. Muhalefetin çamur siyasetini bugün de yine hakikatin güneşiyle bertaraf edeceğiz.

Sedat Peker’den dikkat çeken yeni iddialar: “İç savaş için silahlandılar”

‘BİR BAŞKA DİYARBAKIR İNŞA EDİYORUZ’

Erdoğan, Diyarbakır'da cuma namazının ardından açıklama yaptı. Erdoğan, "Bugün gazi mescidimizde, gazi camimizde cuma namazını kılmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Biliyorsunuz, bu PKK terör örgütü bu mescidimizi bu camimizi kurşunlamış ve burayı bir harabe haline getirmişti. Kurşunlu Camii tarihi özellikleri itibariyle gerçekten bu şehrimizin bu beldemizin adeta bir tacıydı. Şimdi ise uzun bir aradan sonra burada tekrar bir cuma namazı kılmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Tabi bu bölge malum şu an itibariyle aynı zamanda bir Suriçi olarak güzellikleri görüyorsunuz. Bir taraftan surlar yeniden inşa ediliyor. Öbür taraftan sur içinde konutlarımız yerel mimariyle inşa ediliyor. Bir an önce bunlar da bitirilip sahiplerine teslim edilecek. Bir başka Diyarbakır inşa ediyoruz. Çok çok güzelleştirilmiş bir Diyarbakır'ı inşa ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın burada önemli bir gayreti var. Ve kısa zamanda da bunları bitirip sahiplerine teslim edeceğiz." dedi.

İstismar faili Uşşaki Tarikatı liderinin müritleri, istismara uğrayan çocuğun ailesine saldırdı 

‘EN YAKIN ZAMANDA UĞUR BEY VE EŞİ MİSAFİRİMİZ OLACAK’

Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını şu yanıtları verdi:

Aşılamada 58 milyonu aşmış durumdayız Aşılamada da kademe sistemi de ayrıca getiriyoruz. BionTech’ten gelen bir miktar aşı var, Sinovac’tan bir miktar aşı geldi, geliyor. En yakın zamanda Uğur Bey ve eşi onlar da misafirimiz olacaklar. Böylece BionTech’te çok daha seri adım atma fırsatını da yakalayacağız. Şu anda Diyarbakır’da aşılamadaki isteksizliği de ne yapıp yapıp gidereceğiz. Vatandaşlarımızı aşı olma noktasında Batı illerinde nasıl oluyorsa Diyarbakır’da da aşının süratle olacağına inanıyorum.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ

Kurban Bayramı tatiliyle ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Tatil süreci 10'la 9 gibi, millete seslenişte halkıma duyuracağım.

‘HER GEÇEN GÜN DAHA İYİYE GİDEN BİR SÜRECİ YAŞIYORUZ’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin her geçen gün daha iyiye giden bir süreci yaşıyoruz. Attığımız adımlarda, aldığımız kararlarda Cumhurbaşkanlığı süreci bizim hızımızı artırıyor. Bu sistem ülkemiz için çok çok hayırlı ve faydalı olmuştur. Karar mekanizmaları çok daha seri çalışıyor, çok daha rahat adım atıyor."

‘AFGANİSTAN'DA BU ADIMI İNŞALLAH ATMIŞ OLACAĞIZ’

Dün Savunma Bakanımız ABD Savunma Bakanıyla da görüşmesini yaptı. Bu konuyla ilgili olarak da biz şu anda Amerika'yla NATO'yla görüşmeleri yapmak suretiyle Türkiye'nin görev alanı ne olacak? Burada neleri kabulleniyoruz, neleri kabullenmiyoruz? Bunların kararlarını aldık. Ve NATO müzakerelerimde sayın Biden ile konuştuk. Ve en ideal şekilde Afganistan'da bu adımı inşallah atmış olacağız.



Erdoğan, Diyarbakır'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, Bu ülkedeki tüm büyük günahların anası olan CHP ile  yol yürümek de zaten ancak bunlara yakışırdı. Şimdi CHP, HDP, İyi Parti beraber yürüyorlar mı?" dedi.Erdoğan, Diyarbakır Cezaevi'ni boşaltılarak kültür merkezi olacağını da duyurdu.


"Sizler Kurşunlu Camii’nin tahrip edenleri de ona sahip çıkanları da gayet iyi biliyorsunuz. Sizler buraya gelmeden önce ziyaret ettiğimiz Diyarbakır Anneleri’nin yüreklerini kimlerin yaktığını da gayet iyi biliyorsunuz. Sizler başkalarının evlatlarını dağa, ölüme gönderenlerin kendi evlatlarını yurt dışında nasıl ihtimamla büyüttüklerini yaşattıklarını da gayet iyi biliyorsunuz.

Bir zamanlar Türkiye’nin ilk 5 sanayi kentinden biri Diyarbakır’dı. Daha sonra bir karabasan gibi bölgenin ve özellikle Kürt kardeşlerimin üzerine terör felaketi çöktü.

Türkiye’nin diğer şehirleri gelişip serpilirken terör Diyarbakır’ı sefalete, yoksulluğa, işsizliğe mahkûm etti. Edipleri, şairleri, alimleri, tarihi eserleri, surlarıyla meşhur güzelim Diyarbakır’ı perişan ettiler.

AK Parti’yi kurduğumuzda buraya geldik ve iktidara gelirsek bizden ne istiyorsunuz diye sorduk. Bize verilen cevap OHAL’i kaldırın yeterdi. Hükümete gelince ilk iş olarak OHAL’i kaldırdık.

Gazeteci Erk Acarer'e saldırı!



"BİZ TÜM SAMİMİYETİMİZLE BARIŞ,KARDEŞLİK, ÇÖZÜM, DEDİK"

Şimdi bir geriye dönüp 20 yıllık muhasebeyi yapalım. Biz tüm samimiyetimizle barış, kardeşlik, çözüm, adalet, hak, özgürlük, demokrasi dedik. Biz ret, inkar, asimilasyon politikalarını ortadan kaldırıp hak anlayışıyla asırlık meselelerin çözümüne yöneldik. Terörü destekleyenler sırtını size değil de PKK'ya terör örgütüne dayayanlar ne yaptı?



"ASIL KCK, PKK, PYD, HDP'SİYLE HEP BİRLİKTE BENİM KÜRT KARDEŞLERİMİN KANINI, SÖMÜREN ÇETE BU MİLLETİN BAŞINA GELMİŞ EN BÜYÜK MÜSİBETTİR"



Gelin bugün açıkca bunları konuşalım. Bozuk plak gibi sürekli, barış, demokrasi, kardeşlik diyenlerin maskelerini hep beraber indirmeye var mıyız? Eş genel başkanı AK Parti kadınların başına gelmiş en büyük felakettir demiş. Asıl KCK, PKK, PYD, HDP'siyle hep birlikte benim Kürt kardeşlerimin kanını, iliğini sömüren bu çete son 1000 yıldır bu milletin başına gelmiş en büyük müsibettir. Lafa gelince barış derler. Kardeşlik derler. 40 yılda öldürdükleri, dağa çıkarttıkları 50 bin Kürt kardeşimin kanına giren bunlar değil mi? Kürt kanını en çok PKK dökmedi mi?

SMA hastası Şervan bebeğin kampanyası ırkçı saldırıya maruz kaldı



"BUNLAR DEMOKRASİ İSTİSMARCISIDIR"


Köylerin boşalmasına, kentlerin çökmesine, sanayi ve ticaretin bitmesine, işindeki gücündeki insanların sefalete sürüklenmesine neden olan bunlar değil mi? Hangi demokraside yatırım, hizmet için gönderdiği ödenekler yollara mayın döşemek için kullanılır? Merkezi yönetimin verdiği araçlar hendek, çukur kazmak için kullanılır? Hangi demokraside ülke aleyhine her girişime destek veren anlayış olur. Bunlar demokrasi istismarcısıdır. Demokrasi ve özgürlükler konusunda pek çok mücadeleye girdik. Gezi olaylarını hatırlayın Terör örgütlerinin ülkemizin üzerine salınmasını hatırlayın. Ülkeyi istikrarsızlık batağına sürüklemek için yapılanları hatırlayın. Ekonomimize kurulan tuzakları hatırlayın. 15 Temmuz'u hatırlayın.

"DİYARBAKIR CEZAEVİ'Nİ BOŞALTIYOR VE KÜLTÜR MERKEZİ OLARAK SİZLERİN HİZMETİNE SUNUYORUZ"



Diyarbakır Cezaevi'ni boşaltıyor ve kültür merkezi olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz. Diyarbakır'ın hafızasındaki bir kötü anıyı ortadan kaldırmış oluyoruz. Şehrimize hayırlı olsun.

"SAMİMİYETLE BAŞLATTIĞIMIZ BİR SÜRECİ PROVOKE ETTİLER"

Bu istismarcılar sürekli Kobani diyorlar ya. Oraya gidin bakalım Kürt kardeşlerimize neler çektiriyorlar. Çocukları silah altına alıyorlar, 13 yaşındaki Kürt kızlarımızı dağa kaçıranlar bunlar değil mi? Bunlar hangi namustan bahsediyorlar? Bunlarda ne edep ne namus var. Bunlar kirli. Her türlü riski göze alarak başlattığımız çözüm sürecini sizler biliyorsunuz. Yeter ki anneler ağlamasın, akan kan dursun, her meşrepten her inançtan insan kardeş olsun dedik. Samimiyetle başlattığımız bir süreci provoke ettiler. Zehirledir.

Bu tuzağa düşmediğiniz için her birinize saygılarımı sunuyorum.

"ŞİMDİ CHP, HDP, İYİ PARTİ BERABER YÜRÜYORLAR MI"

Bunlar, unutmayın Kürt düşmanı. Çünkü bunlar insanlık düşmanı. Bunlar coğrafyamızın, medeniyetin düşmanı. Bunların olduğu yerde vicdan, örf kalmaz. Bunlar 1940'lı yıllardaki tak parti yönetimindeki CHP zihniyetinin günümüzdeki versiyonudur. Bu ülkedeki tüm büyük günahların anası olan CHP ile  yol yürümek de zaten ancak bunlara yakışırdı.


"HDP'NİN İSTANBUL VE DİĞER ŞEHİRLERDE CHP'YE VERDİĞİ DESTEK BU İDEOLOJİK AKRABALIK"



Şimdi CHP, HDP, İyi Parti beraber yürüyorlar mı? Al birini vur öbürüne. Bunların birbirinden hiç farkı yok. HDP'nin İstanbul ve diğer şehirlerde CHP'ye verdiği destek bu ideolojik akrabalıktır.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ BİZ BAŞLATTIK AMA SONLANDIRAN BİZ OLMADIK "


Evet çözüm sürecini biz başlattık ama sonlandıran biz olmadık. Bunların gizli gündemleri, art niyetleri sonlandırdı. Hiçbir zaman meşru, demokratik, hukuk düzeninde siyaset yapmayı düşünmediler. Diyarbakır'ı, Sur'u köstebekler gibi kazananlara 'siz ne yapıyorsunuz' demediler. Allah için söyler misiniz dünyada hangi devlet, demokrasi, adalet, vicdan bunlara müsaade eder.  Siz bu kavramları en son ağıza alacak kişilersiniz ey HDP. Kendinizden olmayanlara hayat hakkı tanımadınız.

Dayatma, terör bunların ruhuna işlemiş. Ne diyorlar, 'Bizim PKK ile ilişkimiz yok' diyorlar. Bunların işi gücü yalan. Yanındaki ortağı CHP, onun da işi gücü yalan. Akşam yalan, sabah yalan. Yalandan mağduriyet, dışlanmışlık edebiyatı yapıyorlar.

Ankara, İstanbul, Edirne, Trabzon belediyesi hangi haklara sahipse hepsi bunlara da tanındı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı'nı Kandil'in komiseri diye ne idüğü belirsiz birine hesaba çektirdiler. Bu ne idüğü belirsiz birine bodrumda tokatlattırdılar.

Onların yapmadıkları hizmetleri bakanlıklarımız yapmak zorunda kaldı. Örgütün dağdan gönderdiği çapulcuların karşısında bunlar hazır ola geçmediler mi? Kurumlarımız sizlere hizmet vermek için çalışmaya başlayınca yolların altına bomba döşendiğini gördük. Bunları görevden almazsak size ihanet etmiş olurduk. Belediyeye gelen her kuruş sizler için kullanılıyor.

 

"ASIL BUNLARI GÖREVDEN ALMAZSAK SİZLERE İHANET ETMİŞ OLURDUK"


Devletin görevlendirdiği kamu personeline kayyum diyenler, örgütün gönderdiği çapulcular karşısında bunlar hizmet etmediler mi? Asıl bunları görevden almazsak sizlere ihanet etmiş olurduk. Bunlar sadece slogan atar biz hizmet üretir, eser yaparız. Aramızdaki fark işte budur.

Bunların ne söylediğine değil, ne yaptığına bakıyoruz. Seçimlerde "Seni başkan yaptırmayacağız" diye ortalığı inletenlerin Yasin Börü'nün kanının hesabını verdiklerini gördünüz mü? Yasin'i nasıl alçakça öldürdüklerini biliyorsunuz değil mi? Bu nasıl bir kindir? Bu nasıl bir nefrettir.? Bıraktım Kürdünü, Arabını, Acemini. Böyle bir muamele nasıl yapılabilir? Yasin'in kendilerinden olmamasıdır. Bu zulme ortak olan herkes cezasını çekecektir.


Bunlar utanmadan sıkılmadan Ermeni soykırımı yalanını kabul ettirmeye çalışıyorlar. Benliklerinden kopmuş bu güruhun sizlerle ilişkisi olabilir mi? Selahaddin Eyyübi'nin mirasının taşındığı bir yerde, zalim İsrail'le birlikte benim Kürt kardeşimle ortak bir yanı olabilir mi? Ülkede ne kadar sapkın, sapık, marjinal grup var onların emrine vererek sizlerle hangi müşterekleri paylaşıyor olabilir?

Tek dertleri, tek projeleri Tayyip Erdoğan'sız AK Parti ve Türkiye. İşi gücü bırakıp bizimle uğraşıyorlar. Yaptıkları tek hayırlı iş gördünüz mü? Göremezsiniz, çünkü yok. Diyarbakır'a huzur gelince neler olduğuna şahitsiniz. Akşam geç saatlerine kadar Diyarbakır'ın sokaklarındasınız. Niye güvenlik var. Bunları gördüğünüz her yerde yakalarına yapışın sorun sorgulayın. Çözüm sürecini bitirmek için kim size talimat verdi. Bunu sorun.

Editör: TE Bilişim