Gazete Emek- Ayasofya, 86 yıl sonra ibadete açılmasının ardından 3. Cuma namazı kılınıyor. Cuma namazı öncesi Sultanahmet Meydanı ve Ayasofya-i Kebir Camii etrafında sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Bir kez daha Ayasofya’da namaz kılmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Sosyal mesafe kuralına uyulmadığı görüldü. Ayasofya’daki cuma namazı sonrasında açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, öncelikli olarak Lübnan’da yaşanan patlamaya ilişkin konuştu. Erdoğan, “”Her şeyimizle Lübnan’ın yanında olacağız, Beyrut’un yanında olacağız, Lübnan halkının da yanında olacağız” dedi.

“TÜRKİYE TIRMANIŞTA, BUNU GÖRMEK İSTEMEYENLER VAR”

Ekonomi’de yaşananlara ilişkin konulan Erdoğan, “Bakın dünyada şu anda ekonomik gelişmeleri şöyle bir gözden geçirecek olursanız, başta Amerika olmak üzere Rusya, bunun yanında Avrupa bütün bunlara baktığımız zaman ekonomide koronavirüs seyrinden sonra çok ciddi zikzakların olduğunu görürsünüz. Burada tüm samimiyetimle, ben içerdeki düşmanları zaten gündeme getirmek istemiyorum. Bize zaten dışardakiler yetiyor. İçerdekiler de pompalama görevi ifa ediyorlar. Çok açık samimi bir şey söylüyorum. Biz 2002 Kasım’ında göreve geldik.

“Göreve geldiğimiz zaman sizler de yazılı ve görsel medya olarak size söyleyeceğim rakamlara dikkat edin. 2002’de milli gelirimiz 236 milyar dolardı. Fakat 2019’da toplam milli gelirimiz 754 milyar dolara çıktı. Bakın nereden nereye. Fert başı milli gelir o zaman 3 bin 581 dolardı ve bu rakam 2019’da 9 bin 127 dolara çıktı. Bunun dışında otomobil noktasında satışlara bakalım. Şimdi bu bir şeyi gösteriyor. Yani Türkiye bir tırmanışta. Bizim bu tırmanışımızı görmek istemeyen, gözü olup da görmek istemeyenler var. Ben belgelere dayalı konuşuyorum. Mesela sadece açılan şirket sayılarna bakıyorsunuz 30 bin 842 iken, şu anda 2017 itibariyle 85 bin 265 adet şirket açılmış.”

“BUGÜN DÜNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ”

“Bugün dünden daha güçlüyüz, yarın daha güçlü olacağız. Türkiye’de 17 yıl önce terörle verilen mücadeleyi bir düşünün. Terörle mücadelede 17-18 yıl önce neredeydik bugün neredeyiz.”

MUHARREM İNCE VE BAHÇELİ YORUMU

Muharrem İnce’nin yeni bir parti kuracağı tartışmalarına ve Bahçeli’nini Meral Akşener’e yönelik ‘geri dön’ çağrısına da değinen Erdoğan, “Bizim içimizden de birileri ayrıldı. Gittiler parti kurdular… Muharrem Bey ile ilgili olarak, o da onun en doğal hakkıdır. Bahçeli’nin daveti ise, benim yadırgadığım bir davet değildir. O da en makul bir davettir” ifadelerini kullandı.

“KISITLAMALARIN HEPSİ BİLİM KURULU’NUN KARARINA BAĞLI”

Koronavirüs vaka sayısının artması ile birlikte kısıtlama kararlarının gündeme gelmesine dair konuşan Erdoğan, “Kısıtlamaların hepsi Bilim Kurulu’nun kararlarına bağlı. Halkıma sesleniyorum, maske, mesafe ve temizliğe dikkat edelim. Buna kendimiz için dikkat edelim. Vaka ve vefat sayısının düşmesini hep birlikte başaralım sağlayalım” dedi.

ERDOĞAN’DAN UYARI: “MASKE, MESAFE VE HİJYENE DİKKAT EDELİM”

Erdoğan kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara seslendi. Erdoğan, koronavirüs uyarısında bulundu. Erdoğan, “Maske, mesafe ve hijyene dikkat edelim. Buna dikkat edersek çok ama çok az hasarla bunu atlatırız. Buna dikkat etmemiz lazım, anlaştık mı? Birliğimizi ve beraberliğimizi asla bozmayalım. Sabrettik, sabrettik ve Allah bize Ayasofya’nın kapılarını hamdolsun açtı.

“BUGÜN DÜNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ”

“Bugün dünden daha güçlüyüz, yarın daha güçlü olacağız. Türkiye’de 17 yıl önce terörle verilen mücadeleyi bir düşünün. Terörle mücadelede 17-18 yıl önce neredeydik bugün neredeyiz.”

FATİH BELEDİYESİ SECCADE VE MASKE DAĞITTI

Ayrıca, Fatih Belediyesi ekipleri vatandaşlara namaz öncesinde ücretsiz olarak tek kullanımlık seccade, dezenfektan, maske ve su dağıtıldı.

Editör: TE Bilişim