Gazete Emek- AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması'nda konuştu. Burada yaptığı konuşmada ekonomiye yönelik eleştirilere tepki gösteren Erdoğan, "Çanakkale Köprüsü’nde şu anda burada 5 bin kişi çalışıyor, millet ‘Aç’ diyor, 5 bin kişi burada çalışıyor, bu mesele ekonomide kafanız nasıl çalışıyor ona bakıyor, biz bu noktada ekonominin kitabını evelallah yazdık, yazmaya devam ediyoruz" dedi.

"Bugüne kadar kadar enflasyona karşı hiç ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeyeceğiz" diye konuşan Erdoğan, şöyle devam etti: "Üretimimizi asalaklara rağmen arttırdık. Hak ve özgürlükleri bu ülkeyi tapulu malı gibi gören azgın azınlığa rağmen geliştirdik."

3600 EK GÖSTERGE

3600 ek gösterge konusunda da tarih veren Erdoğan, "Personelimizin önemli bir kısmını kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz" diye konuştu.

HEDEFİNDE KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER VAR

Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da kamu görevlilerine yaptığı çağrı nedeniyle hedef alan Erdoğan, "Bay Kemal, öğretmenleri, subayları, polisleri tehdit ediyor. Hangi memur sınıfında kardeşlerimiz varsa sıradan hepsini tehdit ediyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, bürokratlara çağrıda bulunarak şunları dile getirmişti:

"Açıkça söylüyorum; vazife namına mafyatik düzene hizmet edemezsiniz. Kanun dışı işleri emir olarak telaki edemezsiniz. Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarsınız. Kamil akla gelmeniz için Kılıçdaroğlu abinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır. 18 Ekim Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. 'Emir almıştım' diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız."

Erdoğan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ise isim vermeden, "Dün 27 Mayıs'a giden yolu yalanla döşeyenler bugün de aynısını yapmak için devam ediyorlar. Bir kadın genel başkana Allah aşkına soruyorum sizlere küfretmek yakışır mı? Ya sen bir kadınsın. O küfrü nasıl yapıyorsun? Şunu bil ki bu millet kime neyi yakıştıracağını çok iyi biliyor" sözleriyle hedef aldı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Memur-Sen, kamu görevlilerimizin haklarını savunmanın yanında ülkemizde ve tüm dünyada hakkın, adaletin, özgürlüklerin gür sesi oluyor. İdeolojik sendikacılıkla arasına mesafe koyan Memur-Sen milli iradenin güçlendirilmesi yönünde atılan her türlü adıma da destek vermiştir. Memur-sen 28 Şubat başta olmak üzere darbe ve vesayete dönük tüm teşebbüslerin karşısında dik bir duruş sergilemiştir. Ülkemizi, milletimizi ilgilendiren her kritik hadisede onurlu, dirayetli, demokratik tavır takınmıştır.

Çanakkale'de 18 Mart Köprüsü'nün son tabliyenin vidasını sıktı. İnşallah 18 Mart'tan önce ulaşıma açaçağız. Şimdi bu köprüden 6 dakikada karşıdan karşıya geçeğiz. Burası 2 milyar 400 milyon avroya çıkmış bir köprü. Biz bunu yap işlet devret modeliyle yaptık. 12 yıl sonra bu köprü devlete kalacak. Türk firmaları ve Kore işbirliği ile yaptık. Şu anda burada 5 bin kişi çalışıyor. Millet aç diyor. Yahu burada beş bin kişi çalışıyor. Biz ekonominin kitabını yazdık, yazmaya devam ediyoruz.

'BAY KEMAL DE GEZİCİ'

Ya siz neler yaptınız ki? Belediyelerinizde bizim insanlarımızı kapıya koydunuz. Hani yapmayacaktınız? Akşam yalan, sabah yalan. Gezi olaylarında Bay Kemal Taksim'de değil miydi? Ne işin vardı senin orada? Çünkü Bay Kemal'de gezici. Siz değil miydiniz Bezmialem Cami'ne bira kutularıyla giren. Bunlar tahribat yapar, biz iş yaparız.

Bay Kemal, öğretmenleri, subayları, polisleri tehdit ediyor. Hangi memur sınıfında kardeşlerimiz varsa sıradan hepsini tehdit ediyor.

'EKONOMİMİZİ BİR AVUÇ ELİTE RAĞMEN BÜYÜTTÜK'

Demokrasimizi güçlendirdik. Ekonomimizi bir avuç elite rağmen büyüttük. Savunma sanayimiz yüzde 20 yeriydi. Şimdi yüzde 80 yerli. Ah memur kardeşlerim... İlk seçim kazandığımızda ABD ve Avrupa ziyareti yaptım. Bush'a gidip bak biz terörle mücadele yapıyoruz İHA verecektiniz vermediniz dedim. Dış İşlerini çağırdı Türkiye'ye süratle insansız hava aracı vereceksiniz dedi. 38 saat süreyle aldık. Bu bizi ev sahibi yaptı. Bayraktarın sahibi Allah rahmet eylesin oğullarıyla yaptı. İHA'larımız SİHA'larımız var. Teröristleri yok ediyoruz. Hem içeride hem de sınır dışında. Evet kötü komşular bizi ev sahibi yaptı.

Biz 84 milyonun birliği için uğraşırken karşıdakiler vatandaşlarımızı kamplaştırmaya çalışıyor. Ülkemiz ve milletimiz için vizyonları yok. Sıra yalana geldiğinde sınır tanımıyorlar. Yabancılarıyla yancılarıyla birlikte milli kalkınma projelerimizi engellemeye çalışmaktan şehit yakınlarına hareketler yağdırmaya kadar her türlü rezilliği sergiliyorlar."

Editör: TE Bilişim