Gazete Emek- AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı 3 saat 40 dakika sürdü. Toplantının ardından basının karşısına çıkan Erdoğan, elektrik faturalarındaki TRT payı ile enerji fonu kesintilerinin kaldırılacağını açıkladı.

Koronavirüs pandemisine ilişkin olarak vaka, vefat, hastaneye yatış sayılarının kontrol edilebilir seviyede olduğunu söyleyen Erdoğan, "Okullar kapanacak mı açılacak mı tartışması artık sona ermeli. Okullarda yüz yüze eğitim devam edecek"dedi.

Erdoğan Sağlık Bakanlığı bünyesine yeni 40 bin sağlık personelinin alınacağını duyurdu.

"ELEKTRİK FATURALARINDAKİ TRT PAYI VE ENERJİ FONU KESİNTİLERİNİ KALDIRIYORUZ"

Erdoğan, "Eşel mobil sistemiyle alacağımız vergiden 60 milyar lirayı bulan bir fedakarlık yaparak akaryakıt fiyatlarını dengede tutmanın gayreti içinde olduk. Elektrik faturalarındaki TRT payı ve enerji fonu fonu kesintilerini kaldırma kararı aldık" dedi.

Erdoğan, CHP'nin Irak Suriye Tezkeresi'ne hayır demesine ilişkin olarak eleştirilerini sürdürdü. Erdoğan, "Cumhur İttifakı olarak gece gündüz çalışıyoruz ancak son dönemde bu ülkenin ikinci büyük partisi milli güvenliğimize yönelik bir tehdit haline dönüşen tutarsızlıklarından endişe duyuyoruz. Türkiye'nin sınır ötesi harekatları siyaset üstü bir konudur. Bu tezkereye karşı çıkmak terör örgütüne can simidi atmaktır.Geçmişte 'evet' dedikleri tezkereye karşı çıkmak, bölücü terör örgütünün siyasi uzantısının emrine girmek demektir" diye konuştu.

Erdoğan, Bingöl'de asker yakınına küfür eden İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ı da hedef aldı. Türkkan'a ilişkin bir video izlettiren Erdoğan, "Bir siyasi partinin en üst düzey yöneticisi tarafından şehit yakınına yapılan edepsizlik de aynı sapık zihniyetin başka bir ürünüdür.Bir şehidimizin bacısına küfredilmesi karşısında genel başkan bayanın buna tahammül etmemesi ve kesinlikle bu zatı partisinden ihraç etmesi gerekir. Meclis çatısı altında bir dakika durmaya hakkı yoktur" ifadesini kullandı.

Erdoğan, STK'lara da seslenerek, "Eyyy kadın STK’lar siz ne iş yapıyorsunuz. Bir şehidimizin bacısına küfredildiği zaman neden sokaklara dökülmüyorsunuz? İlla sizin örgütünüze ait bir bayana, kadına küfredilirse o zaman mı ayağa kalkacaksınız. Her kim bir daha "İstanbul Sözleşmesi" diye başlayan bir cümle kurarsa ona en başta kadınlarımız tepki göstermelidir" dedi.

Editör: TE Bilişim