Gazete Emek- Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugün kaleme aldığı yazısında  çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu. Pehlivan, "Haberi öğrendiğimde Abdullah Gül’ün o tweet’i geldi aklıma: “İnsan gerçekten hayret ediyor!” ifadelerini kullanarak MHP eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in doktor torunu Muzaffer Şükriye Aliye Türkeş Demir'in ülkeyi terk ettiğini yazdı.

 

ERDOĞAN'IN ÇAĞRISINI HATIRLATTI

 

Pehlivan, Erdoğan'ın doktorlar için kullandığı "giderlerse gitsinler" sözlerini hatırlatarak "Meğer, “giderse gitsin” dediği o doktorlara Erdoğan’ın yakınındaki bir ismin kızı da dahil olmuş. AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in kızından bahsediyorum... Evet, MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in torununu anlatıyorum... Uzun bir adı var: Muzaffer Şükriye Aliye Türkeş Demir." ifadelerini kullandı.

 

TUĞRUL TÜRKEŞ NE DEDİ?

 

Demir ile ilgili "Kendisi son olarak Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nde başhekim yardımcılığı görevindeydi. Uzmanlık alanı nörolojiydi." diyen Pehlivan "Öğrendim ki geçen yıl ülkeyi terk etmiş. Ailesiyle İngiltere’ye yerleşmiş. Orada Royal London Hospital adlı Londra’nın doğusundaki bir hastanede çalışmaya başlamış." bilgilerini aktardı. 

 

Konuyla ilgili Tuğrul Türkeş'i aradığını da aktaran Pehlivan, şu ifadelerle sözlerini sürdürdü:

 

Acaba “Türkeş” gibi soyada sahip bir doktor niye gitmiştir, AKP milletvekili olan babası ne der bu duruma?

 

İşte bu sorulara yanıt bulmak için baba Tuğrul Türkeş’i de aradım. Telefonda cumhurbaşkanının doktorlar için söylediği sözü de hatırlattım.

 

Kendisi aynen şu yanıtı verdi: “Tek kelime bile etmem. Yorum yok!”


 

Editör: TE Bilişim