Gazete Emek- "Melih Gökçek'in istifa süreci resmen başladı" bu sözler AKP'ye yakın gazeteci Abdulkadir Selvi'ye ait. Melih Gökçek'in istifa edeceğine dair iddialar güçlenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ile Gökçek arasındaki görüşme sonra erdi. Saat 19.30 sularında başlayan görüşmenin içeriğine dair bir şey açıklanmasa son günlerde gündemde olan 'istifa' tartışmalarıyla ilgili olabileceği değerlendiriliyor. Ayrıca görüşmede Başbakan Binali Yıldırım'ın da olduğu iddia edildi. Erdoğan ve Yıldırım'ın saat 19.30'da planlı bir görüşme gerçekleştirecekti.Melih Gökçek, görüşme sonrası ilginç bir açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde istifaları gündemde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur ile görüştü. . 

Saat 19.30 sularında başlayan görüşmenin içeriğine dair bir şey açıklanmasa son günlerde gündemde olan 'istifa' tartışmalarıyla ilgili olabileceği değerlendiriliyor.

SELVİ: MAKUL SÜREDE İSTİFA EDECEK

Öte yandan Erdoğan'ın Gökçek ve Uğur ile görüşmesi sürerken hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CNN Türk canlı yayınında "İstifa süreci başladı. Erdoğan'ın Gökçek'le görüşerek birlikte yol almaları çok önemli bir durum. Bu görüşmeden sonra Gökçek'in makul sürede istifa edeceğini düşünüyorum" yorumunda bulundu.

ERDOĞAN İRAN DÖNÜŞÜ İSTİFA SİNYALİ VERMİŞTİ

Erdoğan İran dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlamış, "Bizim siyasi partimiz, aynı zamanda bir davadır. Bu davaya inanmış olanlar, bu davaya gönül vermiş olanlar, gerektiğinde genel merkeze gelir istifasını teklif eder, ondan sonra da bir başka arkadaşla yola devam edilebilir. Zaten istifa eden de, partiden istifa amacıyla değil, bulunduğu makamı boşaltmak için o tür bir adım atar. Bir makama getirilirken her şey iyi güzel, ama benim metal yorgunluğu olarak dediğim durumlarda makamı boşaltılmasının istenilmesi niye yadırganıyor? Kaldı ki istifa ya da görevden ayrılma, bu davada bir sorun olarak görülmemelidir. Nitekim, bir çok arkadaşımız daha önce bir çok görevlerini bırakmışlar, sonra başka görevler almışlardır. Ama dava olarak görmez de, hasbi değil hesabi davranırsan; ‘Benim şanım var şerefim var’ dersen, kusura bakma ama partinin şerefi herkesin şerefinin şanının çok daha önündedir" ifadelerini kullanmıştı.


NE OLMUŞTU?

Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Mehmet Keleş'in de Düzce Belediye Başkanlığı'ndan istifasının ardından AK Partili belediye başkanlarında köklü bir değişiklik yapılacağı gündeme geldi.

Bu değişikliklerden en çok konuşulan ise Melih Gökçek'in koltuğunu bırakma ihtimali oldu ve Erdoğan'ın Gökçek de dahil olmak üzere 6 belediye başkanının istifası istendiği öne sürüldü.
Ancak, hükümet tarafından bu iddialar yalanlanırken Erdoğan şu açıklamayı yapmıştı:

"Partimizin, herhangi bir birim, partimizin belediye başkanları olur, il başkanları olur vesaire… Bu süreç içerisinde bu tür gelişmeler olur. Ama şu anda böyle bir şey önümüzde yok. Ama bundan sonra da olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez. Çünkü bir değişimi dönüşümü biz seçime kadar yaşıyoruz, yaşayacağız ve o metal yorgunluğu dediğim konu, tüm bunları kapsayan bir konuydu."

Melih Gökçek görüşme sonrası ilginç bir açıklama yaptı

Editör: TE Bilişim