Gazete Emek- Erdoğan, "AB ve Avrupa ülkelerinin Suriyelilere daha fazla ve hızlı yardım yapmaları her şeyden önce insani bir sorumluluktur" dedi.

“Libyalı kardeşlerimizi bu zor günlerinde yalnız bırakmamakta kararlıyız” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ulusal Mutabakat Hükümetine destek vermek, BMGK'nin 2259 sayılı kararı gereğince bir tercih değil yükümlülüktür. Türkiye ve Almanya olarak sorunların diyalog yoluyla çözümüne öncülük veriyor, taraflara sağduyu ve aklıselim çağrısında bulunuyoruz. Bölgesel konularda Almanya ile diyaloğumuzu güçlendirerek devam ettireceğiz. İran ve Irak'ta da son dönemde gerilimin arttığını görüyoruz. Irak'ın yeni bir kaos ve kargaşa iklimine sürüklenmesine izin verilmemelidir.”

Erdoğan, şunları kaydetti:

“Türkiye ve Almanya göç konusunda Avrupa’nın yükününü büyük bölümünü üstlenmiş vaziyettedir. 4 milyon insanın yaşadığı İdlib son günlerde rejimin saldırılarına maruz kalmaktadır. Bugün sayın Merkel’e bu konuda neler yaptığımızı özellikle barınma konusunda neler yapmakta olduğumuzu aktardık. İdlib’deki vahşetin son bulması için herkesin rejim üzerinde baskı kurması gerekmektedir.”

Almanya Başbakanı Merkel ise, "(Erdoğan'la görüşmede) İdlib'den kaçanların insani durumunu düzeltmek için maddi katkıya hazır olduğumuzu söyledik. Libya'da kırılgan ateşkesin sağlam bir ateşkese dönüşmesi için çaba harcanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Merkel, Libya konulu Berlin konferasında kabul edilen maddelerin BM Güvenlik Konseyi'nde onaylanacağını söyledi.

Angela Merkel, "AB'nin mülteciler konusunda 3 artı 3 milyar avroluk desteğin dışında destek vereceğini düşünüyorum" dedi. 

Kaynak: K24

Editör: TE Bilişim