Gazete Emek- Boğaziçi Üniversitesi’nde “Afrin lokumu” dağıtanlara “Katliamın lokumu olmaz” dedikleri için gözaltına alınan 15 öğrenci, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde 19 Mart’ta “Afrin lokumu” dağıtanlara “Katliamın lokumu olmaz” dedikleri için  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilen ve baskınlarla gözaltına alınan 15 öğrencinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Günlerdir gözaltında tutulduktan sonra Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirilen öğrencilerin savcılık ifadeleri alınmaya başlandı.

Savcılık işlemleri tamamlanan 15 öğrenci, “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Aile ve arkadaşlarını destekleyen öğrencilerin adliye önündeki bekleyişleri ise devam ediyor.

‘Üniversiteler üzerindeki baskılar son bulsun’

Öğrencilerin aileleri ve arkadaşları, adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Eğitim hakkı engellenemez. Gençliğe, üniversiteye, Boğaziçi’ye özgürlük” pankartı açılırken, açıklamayı Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden Tilbe Akan yaptı.

Açıklamadan bazı bölümler şöyle:

“Üniversiteleri, iktidarına payanda yapma gayreti içinde olanlar arkadaşlarımızı hedef haline getiriyor. Çünkü dertleri, bu ülkede halen susturulamayan gençlik dinamizminin üniversitelerdeki varlığını bitirmek. Bu hiç hoşlanmadıkları gerçeği üniversite gençliği olarak bir kez daha vurguluyoruz: Üniversitelerde özgür düşünceyi savunmaya devam edeceğiz.

“Her alanda topluma karşı sorumluluk sahibi olan ve eleştirel bireylerin yetiştirilmesinin hedeflendiği akademi, bu özgürlükler olmadan düşünülemez. Üniversiteleri, demokratik hakları, bilimsel düşünceyi bitirme gayreti içinde olan otoriter, tekçi anlayış bizi daima karşısında bulmaya devam edecektir. Biat etmek, her sesi kısmak, korku ile teslim olmuş bir toplum yaratma gayretinin karşısında bildiklerimizi savunmaya devam ederken, üniversitelerimizden vazgeçmeyeceğiz.

“Bu ülkenin eşitlik, özgürlük, bilim, laiklik, demokratik üniversite ve kardeşlikten yana olan seslerini üniversitelerde bitirmeye uzanan her ele karşı üniversiteleri savunacağız. Boğaziçi Üniversitesi’nin yanındayız. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın, üniversiteler üzerindeki baskılar son bulsun.”

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim