GazeteEmek - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel’de yapılacak NATO zirvesi gitmeden önce Esenboğa Havalimanı’nda gündemi değerlendirdi.

Zirve öncesi Terörle mücadele konusunda NATO’yu eleştiren Erdoğan, “Küresel meseleler, küresel boyutta bir işbirliğiyle çözüme kavuşturulmalıdır. Hala benim teröristim, senin teröristin ayrımcılığı yapılması devam ediyor” dedi.

‘Ak Parti’ye Fatura Kesmek Kimsenin Haddine Değil’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimi ile ilgili siyasetçilere yönelik FETÖ soruşturması yapılmaması ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliyesini değerlendirdi.

Erdoğan, “Siyasette bu temizliğin yapılmadığını iddia eden bunu somut olarak ortaya koyması gerekir. Kalkıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın damadını söylüyorsunuz. Bu konu yargıyla alakalı. Yargı denetimli serbestlik kararı vermiş, bunun beraatına karar vermemiş. Yargılama süreci devam ediyor. Bunu kalkıp da şu anda siyasi partinin içerisinde herhangi bir konumu yeri olmadığı halde bu şekilde, AK Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddine değil. Önce bunlar kendi içlerindeki işleriyle uğraşsınlar, onları temizlesinler.”dedi.

‘Giderlerse Güle Güle Deriz’

Erdoğan’a, Almanya’nın firari askerleri iade etmemesi ve İncirlik Üssü’ne alternatif araması soruldu.

Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü.

“Bu konuyla alakalı bize gelmiş bir şey yok. Yani Almanya ‘Biz Ürdün’e gidiyoruz, gitmiyoruz’ diye bir şey yok. Böyle bir şey de yapacak olurlarsa bizim için çok önemli bir sorun değil bu. Giderlerse de güle güle deriz”

Editör: TE Bilişim