Gazete EmekBirleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan New york'ta bulunan Bloomberg küresel iş forumunda konuştu. Türkiye'de tutuklu gazetecilere ilişkin soruya Erdoğan, Türkiye'de gazetecilikten tutuklu kimsenin olmadığını, onların 'terörist' olduğunu söyledi. Erdoğan ayrıca Türkiye'de yargının da bağımsız olduğunu öne sürdü. 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ziyareti için ABD’nin New York kentinde bulunan Tayyip Erdoğan, Bloomberg Küresel İş Forumu’nda konuştu.

Forumu yöneten Bloomberg TV sunucusu, Erdoğan’a, “Siz ve Avrupa Birliği arasında bir mevzu daha var, beni de ilgilendiriyor. Juncker bir kez daha söyledi bunu. Dünyanın diğer yerlerine kıyasla çok fazla gazeteci hapishanelerde sizde. Ve suçlardan ya da ihanetten orada olduklarını söylüyorsunuz. Amerika’da da esasında birçok gazeteyi ve dergiyi görüyorsunuz Trump eleştiriliyor. Gerçekten çok daha ağır eleştiriliyor ama onlara karşı bir şey yapılmıyor. Siz gazetecilerin, gazetecilik dışında suçlardan içeride olduğu konusunda hala ısrarcı mısınız?” diye sordu.

Erdoğan bu soruya, Türkiye’de gazetecilik nedeniyle tutuklu bulunmadığını öne sürerek şöyle yanıt verdi:

Bizim burada yanlış bir iletişimimiz var. Önce onu düzeltelim. Bu hapiste dediklerinizin çoğu gazeteci filan değil, bunların çoğu terörist. Bunların çoğu birçok bombalama olaylarına adı karışmış. Birçok kısmı bunların hırsızlığa karışmış. Hatta hatta aralarında bankamatiklerden, bankamatikleri soyarak yakalanan, bunların içinde birçokları var. Yani “Gazeteciyim” demekle gazeteci olunmuyor. Bunların birçoğu böyle. Fakat ne yazık ki dışarıdakiler, “Ben gazeteciyim” dediği zaman bunları gazeteci sanıyor. Şu anda her yerde yargı makamı var. Bizde de yargı makamı var. Yargı makamı bunlarla ilgili kararı veriyor. Ve çıkması gerekenler varsa çıkar. Ama bunlar, birçoğu ajanlık görevi yapıyorsa onlar da bunun hesabını verir. Şimdi Türkiye’deki olay da bu. Şimdi Amerika’yla bunu mukayese etmeye kalkarsanız o zaman durum çok daha farklı olur. Şimdi Sayın Trump’a hakaret edenler içeride değil diyorsunuz. Siz Tayyip Erdoğan’a hakaret edenlerin sayısını biliyor musunuz? Tüm ailemi bu hakarete muhatap alarak bana her türlü hakareti yapanların acaba siz sayısını biliyor musunuz? Ben bunları sayamıyorum bile. Ama her zaman sabretmişimdir. Ve böyle bir şey benim şahsımdan, kişiliğimden kaynaklanan değildir. Bunlar teröre karışmışlardır ve PKK terör örgütünün bunlar hepsi içindedir, yandaşlarıdır. Ve bir kısmı da FETÖ terör örgütlerinin mensuplarıdır, yandaşlarıdır, içindedir. Ve yargıda, bunlarla ilgili bu kararını vermiştir. Dolayısıyla yargı bağımsızdır. Yargıya müdahale edemeyiz.

Kaynak: Sendika.org

Editör: TE Bilişim