Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın temel atma töreninde konuştu. 142 kilometre uzunluğundaki hat tamamlanınca 7 saattik Ankara-Kayseri yolu 2 saate düşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ben AK kadınlara inanıyorum. Onlar liderlerini yalnız bırakmaz.Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti karşı olduğumuzu bir daha vurguluyoruz. Kardeşim bugün ben karşımda bu muhteşem katılımı gördükçe Rabbim'e hamd ediyorum.

Şimdi geliyorum, belediyelerimizin çalışmalarına ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarından, sosyal tesisleri size kazandırdı. Kayseri Büyükşehir belediye başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum.

Yerel yönetimlerden doğmuş bir siyasi iktidar olarak belediyelerimizi her alanda destekliyor ve onlarla gurur duyuyoruz.

'TÜRKİYE'Yİ HIZLI TREN KONFORUYLA BİZ TANIŞTIRDIK' 

Türkiye'yi hızlı tren konforuyla biz tanıştırdık. Yerköy-Kayseri hattı 142 km uzunluğa sahiptir. Kardeşlerim bunları ana muhalefetin başındaki Bay Kemal yapabilir mi? Yavru muhalefet yapabilir mi? Proje tamamlağında Kayseri-Ankara arası 2 saate düşecek.

'CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYI DA BELLİ' 

Hala adaylarını açıklamadılar. Bay Kemal, Cumhur İttifakı'nın seçimler için adayı da belli. Seçim tarihi de belli. Millet İttifakı kendine güvenseydi, şurada seçime kalmış neredeyse 10 ay, en azından cumhurbaşkanı adaylarını ilan ederlerdi.

Tören öncesi metal işçilerine seslenenen Erdoğan, burada yaptığı konuşmada 'sabır' dedi. Erdoğan, şunları söyledi:

'DÜNYA BÜYÜK BİR EKONOMİK KRİZDEN GEÇİYOR' 

"Bu önemli tesisi Türkiye ekonomisine kazandıran Mamur ailesine milletim adına teşekkür ediyorum. Ankara, Yerköy, Kayseri tren hattı projesinin de temelini atacağız.

Dünya büyük bir ekonomik krizden geçiyor. Küresel enflasyon insanlığın öncelikli sorunlardan biri. Gelişmiş ülkelerin tamamı enflasyon yanında istihdam gibi sorunlarla ad uğraşıyor. Gelişmiş ülkeler hayatın gerçekleriyle yüzleşmeye başladı. Vatandaşlarını ölüme terk edenler işsizlik ve hayat pahalılığı karşısında aynı davranışı sergiliyor.

'İSTER İSTEMEZ ETKİLENİYORUZ'

Küresel ekonomik sorunlardan biz de ister istemez biz de etkileniyoruz. Salgın döneminde önceliğimizi insanımızın sağlığıyla birlikte işini kurmasına verdik. Muhalefetin baskılarına rağmen ekonomide ülkemize kontak kapattırmadık. Önceliğimiz istihdamın artmasıdır. İhracat rekorları kırmaya devam ediyoruz. Daha yılın ilk yarısında ihracatta 126 milyar doları geçtik. Yıl sonunda 300 milyar dolara yakın bir değere ulacağız. Turizmde de beklentileri aşan bir hareketlilik yaşıyoruz.

'SABIR BEKLİYORUM'

Enflasyonun üzerinde artışlar yaptık. Gelimeleri göz önünde tutarak memur ve emekli maaşlarıyla birlikte asgari ücreti yeniden düzenledik. Asgari ücreti net 5 bin 500 olarak düzenledik. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabır bekliyorum. Kurban Bayramı'nda yolları görmedik mi? Otomobilden nakliye TIR'larından geçilmiyordu.

Dün İstanbul'da önemli bir başarıya imza attı. Ukrayna tahılının Karadeniz'den sevk edilmesi için anlaşmayı yaptık. Önümüzdeki günlerde başlayacak gıda trafiğiyle krizin aşılmasına katkı sağlayacağız. Rusya ve Ukrayna arasında barış tesis edilene kadar diplomatik çabalarımızı sürdürmekte kararlıyız.

'SİYASET ADI ALTINDA BOZGUNCULUK YAPAN GAFİLLERE SESLENİYORUM'

Siyaset adı altında bozgunculuk yapan gafillere sesleniyorum. Yalanla hokkabazlıkla siyaset yapmayı bırakın. Tüm mesainizi masa başı oyunlara harcamak yerine Ankara'nın dışına çıkın."


 

Editör: TE Bilişim