Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul'da Kerem Aydınlar Camisinde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı için muhalefetin, "TBMM onayı olmadan geçerli olmaz" eleştirisini yanıtladı. Cuma namazı çıkışında açıklama yapan Erdoğan, "Muhalefet bu işi bilmiyor" dedi.

Konuya ilişkin yazılı bir açılama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  "Bu gelişme bize göre isabetli ve hayırlıdır. Sözleşmeden çekilmek hem iç hem uluslararası hukuka uygun" dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanı kararıyla çıkılmasına yönelik muhalefetin eleştirilerinin hatırlatılması üzerine ise Erdoğan şu değerlendirmeyi yaptı:

“İstanbul Sözleşmesi ile ilgili Meclis’in alacağı bir karar yok. Muhalefet bu işleri bilmiyor. Bilse zaten bu ifadeyi kullanmazlar. Burada Cumhurbaşkanlığı’nın attığı adım tamamen yasaldır. Bu attığı adımla da yoluna devam edecektir. Bunlar bir çok şeyleri karıştırıyorlar. Uluslararası anlaşmaların altından mıdır üstünde midir, bunları konuşmak havayı bulandırmaktan başka bir şey değildir. Biz bu kararımızı aldık, üç ay içerisinde de biz bundan çıkmış olacağız. Olay bu kadar basittir. Biz kararımızı verdik. Gireriz, girdiğimiz gibi çıkarız. Ne önünü ne arkasını kimse karıştırmasın. Bu iş böylece bitmiştir.”

“İSABETLİ VE HAYIRLI BİR GELİŞMEDİR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Bahçeli, 13. Olağan Büyük Kurultay’da seçilen merkez yönetim kurulu ile merkez disiplin kurulu asil ve yedek üyelerinin katılımlarıyla düzenlenen toplantı sonrası yazılı bir açıklama yaptı.

Bahçeli, kararın iç hukuka ve uluslararası hukuka uygun olduğunu söylerek ''Bize göre isabetli ve hayırlı bir gelişmedir'' dedi.

Kaynak: Duvar 

Editör: TE Bilişim