Gazete Emek-  AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısındaki ifadeleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

İHA'nın aktardığı habere göre, Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliğine verilen dava dilekçesinde, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 1 Aralık tarihli grup toplantısında kullandığı ifadelere yer verildi.

Kılıçdaroğlu'nun "eleştiri ile hakaret arasındaki farkı idrak edemediği gibi Erdoğan'a hakaret etmeyi alışkanlık haline getirdiği" iddia edilen dilekçede, "Öncelikle şu hususu vurgulamak gerekir ki kişinin üslubu kişiliğinin bir yansıması, sahip olduğu değerlerin dışa vurma biçimidir. Davalının sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik haksız ve mesnetsiz ithamları ve üslubu, bir insana yakışmayacak ölçüde düzeysiz, seviyesiz ve ahlak dışıdır. Bu nitelikte sözlerin, pozisyonu itibarıyla sorumlu davranması gereken davalıdan sadır olması, ülkemiz için büyük bir talihsizliktir" denildi.

Kaynak: BirGün

Editör: TE Bilişim