Gazete Emek- Cezaevinde bulunan CHP PM üyesi eski milletvekili Eren Erdem, dışarıya yazdığı mektupla yargılama sürecine tepki olarak açlık grevine başlama kararı aldığını duyurdu.

Kapatılan Karşı Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliği'ni yaptığı sırada 17-25 Aralık sürecine ilişkin yasadışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla tutuklanan eski CHP Milletvekili Eren Erdem, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla önce tahliye edilmiş hemen ardından da hakkında yakalama kararı çıkartılarak tutuklanmasına karar vermişti. Daha cezaevinden çıkmadan hakkında yakalama kararı çıkarılan Erdem için 19 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

SÜRESİZ AÇLIK GREVİNE BAŞLAYACAĞIM

220 gündür cezaevinde tutulan, davası tutuklama- tahliye skandalına dönüşen, Erdem  yargılama sürecine tepki olarak Salı günü açlık grevine başlayacağını açıkladı.

Açlık grevine başlayacağını cezaevinden yazdığı mektupla duyuran Eren Erdem, "Ben 220 gündürr, son yaşanan tahliye-tutuklama skandalıyla görüldüğü üzre tamamen siyasi saiklerle tutuklu 25 ve 26'ıncı dönem CHP İstanbul Milletvekili ve halen CHP Parti meclisi üyesi Eren Erdem olarak süresiz adalet orucuna başladığımı tüm ulusal ve uluslararası kamuoyuna bildiririm" ifadelerine yer verdi. Erdem mektubunda, tüm kronik hastalıklarına rağmen açlık grevi sürecinde tüm tıbbi müdahaleleri reddettiğini açıkladı.

SALI GÜNÜ AÇLIK GREVİNE BAŞLIYOR

Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın sunduğu Medya Mahallesi programına konuk olan gazeteci Barış Yarkadaş, Eren Erdem'in yargılama sürecine tepki olarak Salı günü açlık grevine başlayacağını duyurdu.

Eren Erdem'e açlık grevinden vazgeçme çağrısı yapan Yarkadaş avukatlarının Erdem'i vazgeçirmeye çalıştığını söyledi:

"Adına Adalet Orucu dediği bir oruca başlıyor. Buzdolabını dün boşaltmış. Boşalttıktan sonra da cezaevi yönetimine açlık grevi yapacağını söylemiş. Avukatları vazgeçirmeye çalışıyor. Eren Erdem dün bir mektup yollamış ve o mektupta 'Ben haksız yere tutuluyorum cezaevinde ve hiç ilgimin olmadığı bir örgütten, FETÖ'den yargılanmak onurumu kırıyor. Bunu kaldıramıyorum ve bu haksızlığa karşı bir "Adalet Orucu'na başlıyorum" diyor. Önce sıvı ile beslenme kararı almış. Bu konuda hem CHP'den hem de kamuoyundan bir duyarlılık bekliyor. Umarım CHP MYK üyeleri, belediye başkan adaylarını belirlemek için verdikleri cengaverce mücadeleyi Eren Erdem için de verirler." 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim