Gazete Emek- Twitter'da 'ruqink' isimli bir kullanıcının yaptığı 'Kocam isterse çalışabilir' paylaşımı onbinlerce yeni tweet'in yolunu açtı. Kadınlara yönelik olarak kadın oldukları için kullanılan ve ailelerinden, erkek kardeşlerinden, akrabalarından, sevgililerinden, eşlerinden, komşularından, öğretmenlerinden, esnaftan, siyasilerden duydukları cinsiyetçi ifadeler bu tweet'lerde 'tersine' çevrildi.

Erkeklerin de katıldığı ve #ErkekDediğin  #erkekyerinibilsingibi hashtag'lerle yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:

“Erkekler çiçektir.” “Erkek dediğin kadının elinin kiridir.” “Erkek dediğin kırar dizini evinde oturur.” “Erkek dediğin biraz işveli cilveli olacak karısını eve bağlamayı bilecek” “Bikaç kilo verip şu göbeği eritsen, bi de saç ektirsen yakışıklı adamsın aslında.” ““Erkek cinayetleri” çok abartılıyor, bu toplumun başka sorunları da var. Sadece erkekler ölmüyor ki.” “4 erkek, her kadının hakkıdır” “Erkek yazar” “Erkek romancı” “Erkek sürücü”

“Yuvayı erkek kuş yapar.” “Baylar ve Kadınlar” “Erkeği kadın değil, ar ve namusu korur.” “Erkeğini dövmeyen dizini döver.” “Erkek hakim, erkek polis, erkek subay, erkek doktor, erkek öğretmen, erkek hoca, erkek memur, erkek çalışan, erkek müşteri, erkek yolcu, erkek yanı.” “Erkekler de bu taciz olayını çok abartıyor ne olmuş yani biri seni beğendiyse ve hafifçe dokunmak istediyse, incilerin mi dökülüyor” “Erkek dediğin vücut hatlarını belli eden şeyler giymeyecek, sakalını, bıyığını uzatmayacak. Eğer bunları yapıyorsa vay efendim ben taciz ediliyorum demeyecek. Bunları yapan erkek aranıyordur, yolludur.” “Üniversiteye de gitsinler tabii. Ama evlenince nasılsa diplomayı alıp duvara asacak, evlerinin beyi olacaklar.”

“Senin babana abine yapılsa hoş mu?” “Boşanmaların artmasının nedeni erkeklerin iş hayatına girmesinden kaynaklı, asıl görevi olan kocalığı unutuyor çalışan erkek” “Kadın akademisyenler kimseyi taciz etmiyor. Erkek öğrenciler ders geçmek için hocaya asılıyorlar. Kadın ne yapsın? Yani fıtratında var bu kadının, erkek öyle bacaklarını açıp şuh kahkahalar atarsa içi kabarır tabii. Erkeklerin suçu. Edebiyle oturan erkekler niye taciz edilmiyor?” “Ben kocamın çalışmasına tabii ki karşı değilim ama akşam eve geldiğimde kapıyı güler yüzle açan, önüme bir tabak sıcak yemek koyan bir erkek görmek isterim.”

“Çalışan erkekler mutsuz. Erken çöküyor. Evine stres getiriyor. Bak evbeylerine sefa sürüyolar. Erkekler kaldıramıyo hem iş hem ev sorumluluğu” “Erkek dediğin İstanbul gibi olmalı. Fethi zor, fatihi tek.” “Bak kızım erkek kardeşinin namusundan sen sorumlusun gerekirse cezası neyse vericeksin büyüdü artık damatlık erkek oldu aman diyim sahip çık abine laf getirmesin bize” “Erkeğin hayır dediğine bakmayacaksın. Erkek naz yapar……” “Bak tamam kabul ediyorum tabi ki sana laf atıp taciz eden kadın haksız ama senin erkek başına o saatte orada ne işin var.”

“Bakir olmayan erkekle evlenilmez, onlar eğlenilecek erkeklerdir. Eğer bakir değilse ona yapılan tecavüz meşrudur. Oğlan mıdır erkek midir belli değil zaten bunlar!” “Erkek dediğin karısının soyadını alacak, kime ait olduğu belli olacak.” “Panele bir erkek koymamız lazım, yoksa kötü görünecek.” “Erkek kuyruk sallıyorsa kadın ne yapsın?” “Erkek dediğin iffetli olacak. Mahrem namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak, bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak.” “Erkek dediğin sokakta beyfendi, mutfakta aşçı, yatakta leopar olacak” “Erkek budu köfte”

“Erkek dediğin beyefendi gibi giyinecek. Oturmasını kalkmasını bilecek” “Erkek dediğin yatakta jigolo, mutfakta aşçı, salonda beyefendi olmalı. Bu kadarı yeter. Ekonomi, politika filanla o küçük kafasını yormasın.” “Erkek dediğin saçı görünmez ve kadınından bir adım geride başını kaldırmadan yürür.” “Maskülistler mutsuz, çirkin, yalnız erkekler.” “Müzik yapan erkekler de var biliyorsunuz ama nedir, birtakım niteliksiz, çiğ, derinliği olmayan notaların yan yana gelişi, kakafoni… Karşı değilim, yine yapsınlar ama hobi olarak yapsınlar, ellerine, ağızlarına hiç yakışmıyor.” “Erkek, fıtratı gereği yarım akıllıdır. Bunların ne şahitliği kabul edilir ne de bunlara memleket idaresi teslim edilir.” “Erkek kadının kaburgasından yaratılmıştır”

“Erkek sesi haramdır. Tahrik oluyoruz. Size söz hakkı verilmediği sürece konuşmayın.” “Erkek arkadaşım akşam arkadaşlarıyla dışarı çıkabilir, ben eşitlikçiyim sorun değil. ama haber vermeli, bir de arkadaşlarını tanımalıyım tabi. Ona güvenmediğim için değil çevre kötü, sonra üzülür. Ayrıca akşamları hep ona yardım eder salatayı yaparım, bunu da not düşeyim” “Demek tecavüze uğradı. Peki erkek o sırada içkiliydi diyorlar? Yani belki de rızası vardı, nerden bilebiliriz ki sonuçta? Ayrıca gece yarısı o kadının evinde ne işi vardı?” “Düğüne giderken kırmızı kurdelayı damadın beline babası yoksa abisi o da yoksa bir aile büyüğü bağlar.”

İBB de resmi hesabından yaptığı bu paylaşımla Twitter'da yürütülen kampanyaya destek verdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'da tweet atarak destek oldu.

“Başvurduğunuz pozisyon çok kadın egemen bir alan, daha erkeklere uygun bir şey düşünseniz, idari asistanlık filan?” “Erkek dediğin eşini memnun etmesini bilecek, edemiyorsa üzerine başka erkek getirilmesine rıza gösterecek.” “Erkek kucakta, çeyiz bucakta” “Bunlar hep eksik pantolon.” “Erkek ama iyi araba kullanıyor” “Kayınço kaymaktan tatlıdır!”

“türkiye’de erkek olmak, erkek hakları, erkeklerin sorunları, erkekler dünyası üzerine verimli bir toplantı gerçekleştirdik.” “cinsiyet eşitliğine inanırım. 8 mart dünya erkekler gününe katılmak istedim;”kadınlar giremez” dediler.” “Erkek futbol oynamaz, futbol kadın işidir.” “Şövalye dudağı” “Çok yakışıklı bir bay, Allah sahibine bağışlasın.” “Erkek çocuğu bisiklete binmez, maazallah bozulur sonra evde kalır.” “Şu erkek var ya tam kaşar!”

“Erkeğin namusu kadından sorulur” “Erkek kuyruk sallamasa kadının canı çekmez” “Erkekler iş aradığı için işsizlik yüksek” “Erkek akademisyenler de çok gergin ya.” “Tarlanın taşlısı, erkeğin saçlısı” “Pantolonu ala benziyor, bamyası bala benziyor” “Erkekler tıraş bıçaklarını siyah poşetle taşımalı ben görmek zorunda mıyım onların tıraşını”

“Erkek dediğin otururken bacak bacak üstüne atmaz.” “Hayat erkeği” “İkinci Yeni’nin damadı.” “Kurtlarla koşan erkekler” “doğum gününde babama elektrikli süpürge aldık. artık yerleri silerken eskisi gibi yorulmayacak.” “Kötü yola düşmüş erkekler”

“Sen erkeksin erkekliğine laf getirme. Babanın şapkasını eğme.” “Allah’ın emri peygamberin kavliyle oğlunuzu kızımıza istiyoruz” “Dırdır, erkeğin fıtratında var.” “Git şu üstünü değiştir hayat erkeği gibi çıkılmaz sokağa, iş çıkaracaksın başımıza” “Ben taciz etmedim memure hanım, otobüs sıkışıktı, fark etmeden göğsüm değmiş olabilir, bu bayı görmedim bile ben”

Editör: TE Bilişim