Gazete Emek- Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin görevden alınacağını iddia etti.

 

 

 

Kanal 42 yayınına konuk olan Selim Temurci, "Şu anda gözleri parlayan vatandaş, ona bakanın Recep Tayyip Erdoğan'ı göreceğini söylüyor. Muhtemelen nisan, mayıs gibi Nebati yolcu. Bunu görüyoruz, net bir şekilde görünüyor" diye konuştu.

 

"Kendisinden ışıltı alıyor musunuz" sorusuna Temurci, "Ben kendisinden ışıltı alıyorum" yanıtını verdi. 

 

Bakan Nebati'yle AK Parti'de birlikte siyaset yaptıklarını hatırlatan Temurci, "Nebati Bey ile biz siyaset yaptık. Yani ehliyet ve liyakat diyoruz. Yani bu ülkede Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlık yaptığı bir ülkede öyle bir hal oluştu ki, her şeyin profili düşük olacak, tek bir kişi kutsanacak hatta tabulaştırılacak hatta onun sözünün dışında hiçbir söz söylenmeyecek" dedi.

 

Nureddin Nebati'nin neden görevden alınacağına dair soru üzerine Selim Temurci, "Sayın Nebati şundan dolayı gidecek, Sayın Nebati ekonomiyi hiç anlamadığını Türkiye'de ve dünyada herkese anlattı" ifadelerini kullandı. 

 

'CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ AHMET DAVUTOĞLU'

 

Altı siyasi partinin görüşmelerinde ortak cumhurbaşkanı adayının Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu olmasını umduklarını dile getiren Temurci, "Gelecek Partisi olarak bizim adayımız da belli, ne yapacağımız da belli. Altılı masanın kararı elbette bizim için önemli ama oradan karar çıkana kadar ki, inşallah karar Konyalı Ahmet Davutoğlu olur bunu bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

 

"Adayınız Ahmet Davutoğlu mu?" sorusu yöneltilen Selim Temurci, şunları söyledi:

 

"Gelecek Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı şüphesiz Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'dur. Elbette altılı masada konuşulacak. Çünkü her siyasi parti liderinin bunu deme hakkı var. Biz Gelecek Partililer olarak şunu düşünüyoruz, bu ülkede son 20 kusür yılda, ülkeyi başbakan olarak yönetmiş, profili düşüğü dışarıda tutarsak, 3 şahsiyet var. Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu. Bu ülkenin bütün kurumları, kuralları, tüm makamları gözden geçirilecekse devleti ve bütün kurumları bilen, devlet tecrübesi olan birinin bir-iki yılda toparlaması gerekiyor. Gelecek Partisi olarak bizim bunu deme hakkımız var. Bu ülkeden başbakanlık yapmış birini, partimizin genel başkanını bu şekilde öneriyoruz."

Kaynak: Duvar 

Editör: TE Bilişim