Gazete Emek-  ABD'nin talebiyle kara para aklama suçundan Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz’ın günlüğü 15 bin avro olan lüks uçağını kullananlar arasında Prag Büyükelçisi ve eski bakan Egemen Bağış da kullandığı iddia edildi.

Cumhuriyet'ten Tuncay Mollaveisoğlu, Sezgin Baran Korkmaz’ın lüks uçağını kullanan "ünlü konuklar" arasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski bakan Mehmet Ağar’ın yanı sıra 17-25 Aralık sonrası Bakanlık görevinden alınan ve halen Prag Büyükelçisi olan Egemen Bağış’ın yer aldığını öne sürdü.

“VENEZUELA’YA 40 SEFER DÜZENLENMİŞ”

Mafya lideri Sedat Peker’in açıklamalarıyla gündeme gelen Sezgin Baran Korkmaz’a ait Bombardier tipi "uçan saray", Mehmet Ağar tarafından Ocak 2020’deki Elazığ Depremi’nden 4 gün sonra kullanmıştı.

Süleyman Soylu da kendine ait sigorta şirketi ile aracı şirket Söğüt AŞ arasındaki bir faturayı göstererek uçağı kullandığını doğrulamış ve “Parasını ödedim” demişti. Ancak uçağın asıl sahibi olan Bora Jet ya da Sezgin Baran Korkmaz’a ödeme yapılıp yapılmadığı konusunda hâlâ bir belge sunulmadı.

Öte yandan TC-YYA kuyruk numaralı uçağın Türkiye ve Venezuela arasında tam 40 sefer yapıldığı kayıtlarda görünüyor.

Peker, Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın "uyuşturucu güzergâhını düzenlemek için" Venezuela'ya gittiğini öne sürmüştü.

Kaynak: Evrensel

Editör: TE Bilişim