Gazete Emek- Geçtiğimiz günlerde Vatan Partisi'nden bir heyetle Moskova'ya giden AKP'ye yakınlığıyla bilinen Ethem Sancak, Rusya televizyonu RBK ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Bayraktar gerçekleştirdiği söyleşide, Ukrayna'ya satılan Bayraktar SİHA'larının Rusya'ya karşı kullanılacağını bilmediklerini iddia etti.

Zelenskiy'in Erdoğan için ağır sözler söylediği videosu yeniden gündem oldu

"BAYRAKTAR'LARI SATARKEN BÖYLE KULLANILACAĞINI BİLMİYORDUK"

Gerçek Gündem'in haberine göre Sancak'ın açıklamasında öne çıkanlar şöyle:

"Erdoğan Zelenskiy'in ilgisini bu tarafa doğru çekmeye çalıştı, hala çalışıyor. Bayraktar'ları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk. Rusya ile müttefikiz. S-500 yapacağız, uzaya çıkacağız. 2 gündür Moskova'dayım, 10-20 yıllık stratejik ilişkiler geliştiriyoruz""Rusya Ukrayna meselesinde ana suçlu NATO'dur. NATO geçmişten gelen kanserdir, urdur. Teröristleri destekleyen, 2016'da darbeye kalkışan da NATO'dur. Yaptırımlara katılmayacağız çünkü Rusya düşerse Türkiye bölünür, Türkiye düşerse de Rusya için aynı şey geçerli"

AHMET HAKAN'DAN UYARI 


 

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Rus medyasına konuşan iktidara yakın iş insanı Ethem Sancak'ın NATO için sarf ettiği sözlerini eleştirdi. Türkiye'nin denge politikası olduğu iddiasında bulunan Hakan, Ethem Sancak'a seslenerek dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Hakan'ın Hürriyet'te yayımlanan yazısının ilgili kısmı şöyle:

DENGE POLİTİKAMIZI BOZMA ETHEM BEY

Ethem Sancak, Doğu Perinçek’e bağlı bir ekiple Moskova’ya gitmiş. Orada bir Rus kanalına çıkmış. NATO’ya sallamış. “Ukrayna’ya SİHA’ları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk” demiş.

*Ethem Bey... Ethem Bey...

Türkiye’nin bin bir zorlukla götürmeye çalıştığı müthiş bir denge politikası var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, her kelimesini tartarak konuşuyor. Hem Ukrayna’ya yapılan saldırganlığa itiraz ediyor hem de Putin’le konuşabilir olmaya özen gösteriyor.

Biliyorum devlet adamı değilsiniz, temsili bir göreviniz yok ama yine de böyle bir ortamda bir işinsanı olarak biraz daha özenli, biraz daha dikkatli, biraz daha sorumlu olmanız gerekiyor. Lütfen ama...



 

Kaynak: Sol haber 

Editör: TE Bilişim