Gazete Emek- Sosyal ağ sağlayıcılara Türkiye'de temsilcilik açma zorunluluğu getiren sosyal medya yasası tartışmalara rağmen yürürlüğe girdi. Buna göre, temsilcilik açmayan sağlayıcılara kademeli olarak yaptırım uygulanacak.

Yasaya göre, 1 milyondan fazla kullanıcısı olan Twitter, Facebook, Instagram gibi şirketler Türkiye'de temsilcilik açacak. 

Temsilcilik açmayanlara, para cezasından reklam yasağına uzanan ve bant daraltılması ile sonuçlanabilecek kademeli yaptırımlar uygulanacak.

Facebook'tan yapılan açıklamada ise Türkiye'de temsilcilik açılmayacağı belirtildi. Akademisyen Yaman Akdeniz, Facebook'un aldığı bu kararı sosyal medya hesabından paylaşarak değerlendirdi. 

"Facebook, yeni Sosyal Medya Yasası kapsamında Türkiye'de temsilci atamama kararı aldı. Tıpış tıpış gelecekler diyenlere duyurulur" diye paylaşım yapan Akdeniz, Facebook'un açıklamasını yorumladı. 

"HÜKÜMETİN KARARDAN HABERİ VAR"

Akdeniz paylaşımında şunları yazdı; "Twitter ve Google'ın ne yapacağı merak edilirken Facebook'un aldığı kararın diğer sosyal medya devlerinin kararlarını da etkileyeceğini düşünüyorum. Facebook'un aldığı karardan Hükümetin haberi var. Masaya sadece sopa koyarak, paydaşların görüşlerini almadan, temel hak ve özgürlükler açısından çok sorunlu bir kanunu 10 gün gibi kısa bir sürede Meclis'ten geçirirsen, meyvesi bu olur."

Kaynak: dokuz8HABER

Editör: TE Bilişim