Gazete Emek- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Edirne'de İl Değerlendirme Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Koca, “Yeni anlaşmalarla aşılama sürecini hızlandıracağız. Sinovac aşısının sevkine devam edilecek. Sputnik V aşısının ilk dozları bu ay gelecek. 6 ay içinde 50 milyon doz aşı gelecek. Bayram sonrası öngörülebilir planlar yapacağız.” Diye konuştu.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

'ASILSIZ DEĞERLENDİRMELER GÖRÜYORUZ'

Vaka sayılarındaki düşüşün yapılan test sayılarındaki düşüşten kaynaklandığı yorumlarını da değerlendiren Koca, "Düşüş ile test sayısı arasında ilişki kurarak vaka sayılarının düştüğü yönünde asılsız değerlendirmeler görüyoruz. Testler semptom gösteren veya temaslı kişilere yapılmaktadır. Türkiye'de 2 haftada hastaneye müracaat edenlerin sayısı yarı yarıya azalmıştır. 14 aydır büyük mücadele veriyoruz. Geçtiğimiz haftalarda yeni pik dönemi yaşadık. tam kapanma zaruret haline geldi. Hedefimize ulaşacağız. Bu sürecin sonunda vaka sayılarının çok azaldığı bayramı yaşamak istiyoruz. Bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz."

'AŞI HIZLANACAK'

Koca daha sonra ikinci bir açıklama yaparak, aşılamanın yaz aylarında hızlanacağını belirtti. "Sinovac aşısı sevk edilmeye devam edecek" ifadelerini kullanan Koca, "Aşı programını hızlandıracağız" şeklinde konuştu. Sinovac aşısının tedarikinde olumlu gelişmeler var diyen Bakan Koca, "Haziran itibariyle 40 yaş üstünü, 3-4 ay içinde de 18 yaş üstünü aşılayacağız" ifadelerini kullandı.

Yarından itibaren muhtarların aşılama takvimi başlamış olacak. İsteyen yarından itibaren randevusunu alabilir.

Kaynak: Duvar 

Editör: TE Bilişim