Gazete Emek- Habertürk yazarı Fatih Altalı, suç örgütü lideri Sedat Peker'in Paramount otelde kaldığını söylediği Habertürk sunucusu Veyis Ateş'in konuyu yargıya taşıması gerektiğini söyledi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, bugün yayınladığı 9. videosunda kara para aklama suçundan hakkında tutuklama kararı bulunan ve yurt dışına kaçan Sezgin Baran Korkmaz’a ait Bodrum Paramount Otel’e el konulduğunu ve öncesinde ise aralarında hakim, savcı ve bazı basın mensuplarının bulunduğu isimlerin bu otelde ücretsiz kaldığını iddia etti. Bu isimler arasında Veyis Ateş'in de olduğunu söyledi.

“İTHAMLAR ÇOK ÇOK KÖTÜ”

Fatih Altaylı, bugünkü yazısında Veysi Ateş'e yönelik iddialara değindi.

"Peker’in ithamları arasında, Habertürk ekranlarından tanıdığınız Veyis Ateş’e yönelik olanlar da var" diyen Altaylı, "Ateş’in AK Parti’ye yakın bir gazeteci olduğu sır değil. Bunda bir suç da yok. Ancak sonrasındaki ithamlar çok çok kötü. Meslekle bağdaşmayan şeyler" ifadelerini kullandı.

Altaylı, şöyle devam etti: "Doğru mudur, değil midir bilemem! Doğru olmamasını umarım ve tercih ederim ama kimsenin ne kefiliyim ne velisi."

Ateş'in konuyu yargıya taşıması gerektiğini belirten Altaylı, şunları söyledi:

"Bu yüzden de aynı ekranı paylaştığım Veyis Ateş’ten beklentim bu vahim iddiaları net ve açık biçimde 'yalanlaması'. Hodri meydan demesi. Hatta meseleyi yargıya taşıması. Onun yerinde olsam öyle yapardım."

VEYİS ATEŞ'E GÖNDERME 

Habertürk yazarı Altaylı, bugünkü köşesinde gazetecilik geçmişinden birtakım olayları anlatarak 'mesleğin bir sınıf atlama aracı olarak kullanılmasına' değindi. Söz konusu yazının Peker'in Veyis Ateş hakkındaki iddialarının ardından kaleme alınması Altaylı'nın aynı yayın organında çalışan meslektaşına bir göndermesi olarak değerlendirildi. 

Altaylı'nın "Gazetecilik, davetler ve sınıf" başlıklı yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

"Gazetecilik hangi seviyede yapılırsa yapılsın bir sınıf atlama aracı olarak görülmemelidir. Çünkü gazeteciliği bu amaçla kullanırsanız tam zengin oldum, sınıf atladım zannederken kendinizi “reziller” sınıfında bulursunuz. Gazeteciliğin size verdiği güç aslında halkın denetleme gücüdür. O gücü kendinize ait zannederseniz bitersiniz."

Editör: TE Bilişim