Gazete Emekİktidara muhalif olduğunu savunan Türkiye'de yayın yapan  FOX TV'nin ana haber sunucusu Fatih Portakal canlı yayında,  29 Ekim 2014 IŞİD’e karşı mücadele kapsamında Kobanê'ye IŞİD'e karşı savaşmak için giden Peşmerge Güçleri’ne karşı, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda geçiş töreni yaptırdınız teröristlere, Peşmerge’ye” ifadelerini kullandı.

25 Ekim'deki ana haberde AKP iktidarını eleştiren Fatih Portakal, Peşmerge Güçleri’ne "terörist" dedi. 

Portakal şu ifadeleri kullandı:

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda geçiş töreni yaptırdınız teröristlere, Peşmerge’ye. Peşmerge’ye yaptırdınız onlar Kobani’ye gidiyorlardı tabi ki,  Ayın El Araba gidiyordu. 29 Ekim’de yaptırdınız bunu Cumhuriyet Bayramı’nda yaptırdınız. Mutlaka buna da bir şey diyeceksiniz ve bu ağızla konuştuğumuz için bize terörist diyeceksiniz, terörist ağzıyla konuşuyorsunuz diyeceksiniz, istediğinizi diyebilirsiniz.”

Fatih Portakal'ın sarf ettiği bu sözler sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

IŞİD’in kuşatması altında olan Kobanê’yi kurtarmak için 29 Ekim 2014’te Kürdistan Bölgesi’nin resmi gücü olan ve uluslararası statüde IŞİD’e karşı uluslararası koalisyon içerisinde yer alan Peşmerge Güçleri Türkiye üzerinden Kobanê’ye geçmişti.

Kaynak: Basnews

Editör: TE Bilişim