Gazete Emek- Fatih Portakal'ın FOX ana haber sunuculuğunu bırakması sonrası yerine gelecek isim kesinleşti. Habertürk TV'de 'Gün Başlıyor' programını yapan Selçuk Tepeli kanalına bugün canlı yayında veda etti.

Türkiye’nin en çok izlenen ana haber bülteninin sunucusu Fatih Portakal’ın yerine gelecek isim belli oldu. FOX ana haberin başına Habertürk TV’den Selçuk Tepeli getirildi. Uzun süredir Serap Belet’le beraber ‘Gün Başlıyor’ programını yapan Tepeli bugün veda etti.

TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Canlı yayındaki vedaya Serap Belet, Ebru Baki ve Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya ve Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz da katıldı. Canlı yayında, yeni görevi için tebrikleri kabul eden Tepeli Habertürk TV yönetimine ve arkadaşlarına teşekkür etti.

FOX İSTİFAYI AÇIKLAMIŞTI

Kanal yönetiminden yapılan açıklamada Fatih Portakal’ın görevi bırakma kararı aldığı ve emekli olmak istediği bildirilmişti. Fatih Portakal ise ilk açıklamasında, ayrılma kararının kendi tercihi olduğunu belirterek, “Başta sağlık, dinginlik, huzur ve aile ise insanın yaşam nedeni. Kararı bu kadar net verdim” ifadelerini kullanmıştı.

SELÇUK TEPELİ KİMDİR?

1974 yılında İstanbul'da doğan Selçuk Tepeli, Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. Selçuk Tepeli, IEP Rennes'de Avrupa Birliği Avrupa'da Sınırlar ve Kamu Hareketleri üzerine mastırını yaptı. Medya sektöründe Aktüel ve Newsweek Türkiye dergisi yayın yönetmenliğini yapan Selçuk Tepeli, Habertürk yayın danışmanlığı, Gazete Habertürk Hafta Sonu ekleri genel yayın yönetmeni görevlerini yürüttü. Habertürk TV'de Ceyda Karan'la birlikte Eksen adlı programı yapan Selçuk Tepeli, Fatih Altaylı'nın görevi bırakmasından sonra Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği görevinde bulundu. Selçuk Tepeli 2020 yılı ocak ayında Habertürk'teki Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa etmiş, her sabah Serap Belet ile program yapmaya başlamıştı.

İDDİA: PORTAKAL'IN AYRILMASININ İKİ NEDENİ VAR

Odatv'de yer alan habere göre, Fatih Portakal'ın FOX TV'den ayrılmasının iki nedeni olduğu iddia edildi.

"Portakal’ın Fox TV’den ayrılmasına neden olan gelişmelerden en önemlisi Türkiye gündeminin sertleşmesi" denilen haberde, şu ifadeler kullanıldı:

"Portakal’ın her gün iktidara yakın medya organlarında hedef yapılması, evinin üzerinde drone’ların uçurulması, arabasını park ettiği garajın üzerindeki kiremitlerin dahi davalık hale gelmesi gazeteciyi mesleğini yapamaz hale getirdi. Fatih Portakal’ın görevi bırakmasının en kritik nedeni bu. 53 yaşında olan Portakal’ın görevi bırakmasının ikinci nedeni ise, kendi ailesine yakın olmak, kendisine ve ailesine daha fazla zaman ayırma isteği."

FOX TV'DE NELER YAŞANDI?

Haberde ayrıca, Portakal'ın ayrılığı sonrası FOX TV'de neler yaşandığına ilişkin de kulis bilgileri yer aldı.

"Kanal yönetimi önce sabah haberlerini sunan İsmail Küçükkaya’ya, Fatih Portakal’dan boşalan ana haberler koltuğunu teklif etti" denilen haber, şöyle devam etti:
 
"Ancak İsmail Küçükkaya bu teklifi reddetti. Küçükkaya daha geniş bir zaman diliminde haber sunmak istediğini ve buna sabah haberlerini sunduğu “Çalar Saat” programının uygun olduğunu ifade etti. Küçükkaya, sabah haberlerini sunmaya devam etmek istediğini de kanal yönetimine iletti.

Küçükkaya’nın ardından Fox TV yönetimi, 2020 yılının Ocak ayında Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği’nden istifa eden Selçuk Tepeli’ye teklif götürdü. Tepeli bu görevi kabul etmeden önce Habertürk’ün yönetimi ile görüştü. Habertürk yönetimi de Selçuk Tepeli’ye izin verdi. Bu süreç sonrasında Fox TV yönetiminin yarın Selçuk Tepeli ismini netleştirmesi bekleniyor."

Editör: TE Bilişim