Gazete Emek-15 Temmuz Darbe Girişimi ve FETÖ ile ilgili mahkemeler yapılıyor. FETÖ'nün Akıncı Üssü davası görülüyor. Mahkemede, 'Sivil imam' olarak belirtilen Kemal Batmaz ile mahkeme başkanı arasında tartışma yükseldi. 

Akıncı Üssü davasında savunmasını yapan Batmaz, "Atatürk Havalimanı'ndaki görüntüleri kabul ediyorum. Akıncı Üssü 143. Filo'daki görüntüleri kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı.


4'üncü Ana Jet Üs eski Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim'in kendisine asker selamı verme görüntüleri izletilen ve bilirkişi raporunda görüntülerin kendisi olduğu yönündeki rapor hatırlatılan Kemal Batmaz, "Ben de size soruyorum? Darbe gecesi ve hadiseler isimli başlık altında benim bir faaliyetim olduğu yönünde bir ifade geçiyor mu?" dedi.

Batmaz, görüntülerdeki ben değilim

Mahkeme Başkanı Selfet Giray'ın "Bu görüntülerdeki siz misiniz, değil misiniz?" diye soruyu tekrarlaması üzerine Batmaz, "İddianamelerdeki ifadelere havale ediyorum." diye yanıt verdi. Başkanın aynı soruyu tekrarlaması üzerine Batmaz, 'Değilim' cevabını verdi. Bu cevap üzerine salonda tepkiler yükseldi.

Atatürk Havalimanı'nda Adil Öksüz'le birlikte olan görüntüleri de izletilen Batmaz, "143. Filo'yu kabul etmiyorum. Atatürk Havalimanı'ndaki görüntüleri kabul ediyorum." dedi.

Mahkeme Başkanı Giray'ın "Bilirkişi tarafından tüm görüntü ve sizin savcılık makamında çekilen fotoğraflarınız incelenmiş. Fotoğraf ve görüntülerde eşleştirme yapılmış. 7 derecede yapılan değerlendirme sonucunda her iki görüntülerinden size ait olduğunu kesin tanımlama olarak belirlemiş. Şimdi ne diyeceksiniz." demesi üzerine Batmaz, "El hak benim ama Akıncı Üssü'ndeki ben değilim." diye cevap verdi.

Mahkeme başkanı ile dalga geçti

'Peki bu görüntülerdeki kişi size benziyor mu?' sorusuna tepki gösteren Batmaz, "Benim olmadığımı söylediğim kişinin bana benzeyip benzemediğini nasıl sorarsınız?" dedi. Cevaba sinirlenen Başkan Giray ise yüksek sesle "Ben sorarım, siz cevabınızı verin." diye karşılık verdi. Kemal Batmaz, bu kez "Ben değilim." yanıtını verdi.

Kaynak: ensonhaber

Editör: TE Bilişim