Gazete Emek- İngiltere'de yayımlanan Financial Times, Türkiye'de cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin resmen başlamasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinde toplanan güçlerin yatırımcıları ürküttüğünü yazıyor. Gazetede ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Berat Albayrak'ın profili de yer alıyor.


İngiltere'de yayımlanan Financial Times (FT), Türkiye'de cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin resmen başlamasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinde toplanan güçlerin yatırımcıları ürküttüğünü yazıyor.

Gazetede Maliye ve Hazine Bakanı olarak atanan Berat Albayrak hakkında "Erdoğan ekonomiyi aile meselesi yaptı" başlıklı bir analiz ve bir başyazı daha yer alıyor.

Yeni sistemle birlikte Merkez Bankası Başkanı'nı atama yetkisinin Cumhurbaşkanı'nın eline geçmesinin piyasaların güvenini sarstığını belirten gazete, buna ek olarak Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak 'ı ekonomiden sorumlu kişi yapmasının Türkiye borsasını altüst ettiği belirtiliyor:

"Türk hisse senetleri dün yüzde 2,3, banka hisse senetleri ise yüzde 4 düştü Türk lirası da dolar karşısında kabinenin açıklanmasını izleyen saatlerde yüzde 3 değer kaybetti."

"Rabobank'tan gelişmekte olan piyasalar para kuru stratejisti Piotr Matys 'Türkiye'nin tam anlamıyla, birkaç ay önce kılpayı kurtulduğu bir döviz krizine girmesi riski yeniden ortaya çıktı. Damadı Berat Albayrak 'a bu kadar hayati bir dönemde bu kadar önemli bir görevi vermesiyle Erdoğan, yönetiminin alışılmadık politikalar izleyebileceği mesajını vererek, piyasaların endişelerini yeniden alevlendirdi.' diyor."


Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim