Gazete Emekİstanbul Başakşehir'de “Yapı & Yapı” firmasının Kayaşehir Emlak Konut Kuzey Yaka Projesi inşaatında, Kürt işçilerin kendi aralarında “Kürtçe” konuşması yasaklandı.

Yapı & Yapı firmasının Kayaşehir Emlak Konut Kuzey Yaka Projesi inşaatında, Kürt işçilerin kendi aralarında “Kürtçe” konuşmasını yasaklandı.

Ana firma (Yapı & Yapı) taşerona gönderdiği uyarı yazısında, “Şantiyede çalışan personelin farklı bir lisanla konuşulmasından diğer taşeronların ve firma personelleri dahil olmak üzere tüm çalışanları rahatsız etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından şirket yetkilileri olayla ilgili açıklama yapmadı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise Twitter hesabından olaya tepki göstererek, “Kürtçe, bu ülkenin vatandaşlarının ana dillerinden olup, ‘farklı dil’ değildir ve konuşması da keyfi biçimde yasaklanamaz. ‘Beton’ zihniyetin geldiği nokta” ifadelerini kullandı.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası, uyarı yazısının belgesini resmi Twitter hesabından paylaşarak şu açıklamayı yaptı:

“Patronlar bölücüdür, işçiler kardeştir.”

Yasaklamayı yapan firma yetkilileri, “Şantiyede çalışan personelin farklı bir lisanla konuşulmasından diğer taşeronların ve firma personelleri dahil olmak üzere tüm çalışanları rahatsız etmektedir” diyerek yasaklamanın gerekçesini yazılı olarak da işçilere bildirmiştir.

Kaynak: Rudaw

Editör: TE Bilişim