Gazete Emek- 36 sanığın yargılandığı Gar Katliamı davası kapsamında mahkemeye yeni evraklar ulaştırıldı. 

Davanın firari sanığı Ahmet Güneş ile Diyarbakır, Suruç, Ankara Gar, İstanbul ve Antep'teki bombalı saldırıların planlayıcısı olduğu belirlenen, 'IŞİD'in Türkiye amiri' Yunus Durmaz'a ait yeni fotoğraflar dosyaya dahil edildi. Görüntülerin IŞİD kampında çekildiği iddia ediliyor.

Ankara Katliamı’nın planlayıcılarından olduğu bilinen ve yakalanacağını anlayınca kendini Antep’teki evinde patlattığı iddia edilen Yunus Durmaz’ın ağabeyi Ökkeş Durmaz ile yine Antep’te 02.05.2016 tarihinde karakola canlı bomba saldırısı gerçekleştiren İsmail Güneş’in kuzeni Ahmet Güneş’in, IŞİD kampında eğitim alırken çekilen görüntüleri mahkemeye ulaştırıldı.

Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın görülmesine, 2 ay aradan sonra yarın yeniden başlanacak. Mahkeme heyeti, son duruşmada, müşteki ile sanık avukatlarının talepleri doğrultusunda, sanıklarla ilgili başka illerde yürütülen soruşturma ve davalarla ilgili belgelerin, kendisini patlatan Yunus Durmaz’la ilgili otopsi raporlarının istenmesine karar vermişti.

SERBEST BIRAKILMIŞLARDI

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne canlı bomba saldırısı gerçekleştiren İsmail Güneş’in kuzeni olan Ahmet Güneş, ele geçirilen örgütsel doküman ve dijital materyallerde yer alan infaz görüntülerine rağmen cezaevinde 5 ay tutuklu kaldıktan sonra mahkemece serbest bırakılmıştı.

İNFAZ GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

Suriye’de IŞİD kamplarında çekildiği tahmin edilen fotoğraflara göre, Ahmet Güneş, 1 kişiyi infaz ediyor. Bir fotoğrafta infaz sırasında Yunus Durmaz’ın da öldürülen kişinin yanında durduğu görülüyor. Diğer fotoğrafta ise Yunus Durmaz, aralarında Ahmet Güneş’in de olduğu IŞİD militanlarına eğitim yaptırıyor. 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim