Gazete Emek- Mardin’in Derik ilçesinde 28 Mart 2018 yılında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanan ve 26 Haziran 2019 yılında tahliye olan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Azadiya Welat Gazetesi çalışanı Nizamettin Yılmaz’ın yargılandığı davanın duruşması görüldü.
 
Mardin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Yılmaz katılmazken avukatı Mehmet Emin Dursun hazır bulundu. Yapılan kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada iddia makamı Yılmaz’ın “örgüte üye olma” iddiasıyla cezalandırılmasını istedi.
 
Ardından söz hakkı verilen Yılmaz’ın avukatı Dursun, iddia makamının esas hakkında verdiği mütalaayı kabul etmediklerini söyleyerek, daha önce verdikleri sözlü savunmaları tekrar ettiklerini ifade etti.
 
Dursun, müvekkilinin 2016 yılında KHK ile kapatılan ancak bunun öncesinde yasal olan bir gazetede çalıştığını vurgulayarak “Gazetecilik faaliyeti örgüt üyeliğine delil kabul edilmektedir. Bu hukuken kabul edilemez. Müvekkil Akciğerlerinden rahatsızdır. Kendisi bu nedenle duruşmaya katılmadı. Tüm bu nedenlerle müvekkilin öncelikle beraatına karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.
 
Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, Nizamettin Yılmaz’a “örgüte üye olma” suçlamasıyla 7 yıl 6 ay hapis verilerek, yapılan indirim ile ceza 6 yıl 3 aya indirildi. 

Kaynak: M.A

Editör: TE Bilişim