Gazete Emek- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, görevinden istifa etti. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Gül’ün yerine Bekir Bozdağ atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan bir diğer kararla Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer görevden alındı. Dinçer’in yerine Erhan Çetinkaya atandı. Enflasyon rakamları nedeniyle eleştirilerin hedefinde olan Dinçer’in istifa ettiği iddiası geçen hafta kulislere yansımıştı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜİK’e alınmaması ve kurumun kapısına asma kilit takılması da tartışma yaratmıştı.

ADALET BAKANI GÜL İSTİFA ETTİ, YERİNE BEKİR BOZDAĞ ATANDI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, görevinden istifa etti. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlananan kararla Gül’ün yerine Bekir Bozdağ atandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda “Görevinden affını isteyen ve af talebi kabul edilen Abdulhamit Gül’den boşalan Adalet Bakanlığı’na Bekir Bozdağ atanmıştır” denildi.

TÜİK BAŞKANI SAİT DİNÇER GÖREVDEN ALINDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan bir diğer kararla TÜİK Başkanı Sait Dinçer görevden alındı.

Dinçer’in yerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Erhan Çetinkaya atandı.

Dinçer, Şubat 2021’de TÜİK Başkanlığı’na atanmıştı.

Resmi Gazete’deki bir diğer kararla TÜİK Başkan Yardımcılığı görevinde de Doç. Dr. İbrahim Demir atandı.

İstifa ettiği kulislere yansımıştı

TÜİK’in açıkladığı işsizlik ve enflasyon rakamları nedeniyle tartışmaların odağında olan Dinçer’in istifa ettiği iddiası geçen hafta kulislerde konuşulmuştu.

Kılıçdaroğlu TÜİK’e alımamış, kurumun kapısına kilit vurulmuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜİK’e alınmaması ve kurumun kapısına kilit vurulması da tartışma yaratmıştı.

Dinçer, uzun süredir muhalefetin eleştirilerinin hedefindeydi.

BABACAN'DAN AÇIKLAMA 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün istifa etmesi ve yerine eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın atanması ile TÜİK Başkanı’nın değiştirilmesini, yaptığı sosyal medya paylaşımı ile değerlendirdi.

Babacan, şu açıklamayı yaptı:

“Gece vaktinde tek kişinin imzasıyla alınan kararlarla yönetilen bir ülke de ancak bu kadar olur. Adalet Bakanı değişiyor, enflasyon oranları açıklanmadan evvel TÜİK Başkanı görevden alınıyor, sebebini bilen yok. Otoriter ittifak karanlıktan ülkeye zarar vermeye devam ediyor.”

Editör: TE Bilişim