Gazete Emek- Mahkeme sanıkların uygulanmasını istemediği için hükmün açıklanmasını geri bırakmazken; herhangi bir pişmanlık göstermedikleri gerekçesiyle cezalarının ertelenmesine yer olmadığına hükmetti.

Gezi eylemlerinin yıldönümü için yapılan gösteriye katılan 6 kişi hakkında açılan davada karar çıktı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, sanıklara çeşitli suçlardan hapis verirken cezaları “sanıkların pişmanlık göstermemesi ve bir daha suç işlemeyeceklerine dair kanaat oluşmadığı” gerekçesiyle ertelemedi.

Gezi Direnişi'nin yıldönümü nedeniyle 2014 yılında İstanbul Taksim'de yapılan izinsiz gösteriye katılan 6 kişi hakkında açılan davada karar çıktı. İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanıklar ve avukatları son savunmalarını yaptı. Söz alan sanıklar beraatlerine karar verilmesini istedi.

'PİŞMANLIK GÖSTERMEDİKLERİ GEREKÇESİ'

Mahkeme sanıkların uygulanmasını istemediği için hükmün açıklanmasını geri bırakmazken; herhangi bir pişmanlık göstermedikleri gerekçesiyle cezalarının ertelenmesine yer olmadığına hükmetti.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim