Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Giresun Dereli ilçesinde yaptığı incelemelerin ardından yurttaşlara hitap etti. Erdoğan'ın açıklama yaptığı bölgede koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı görüldü.

Erdoğan, konuşmasında, "AFAD ve çeşitli bakanlıklarımız, yürütülen çalışmalar için Giresun'a 73,5 milyon lira ödenek göndermiştir" dedi. Erdoğan ayrıca, Giresun'da esnafın 50 bin liraya kadar olan zararının tamamı, bu rakamı aşanların da 50 bin liralık kısmının hibe olarak verileceğini söyledi.

"Afetten zarar gören KOBİ'ler için 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği ayrıca devreye sokulmuştur" diyen Erdoğan, "Giresun'da bir daha böyle bir afet yaşanmaması için toplam keşif bedeli 1 milyar 290 milyon lirayı bulan proje hayata geçirilecektir" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında "TOKİ'nin Dereli'de yapacağı 142 konutun inşası için çalışmalara hemen başlanmıştır, Doğankent'te de 120 konut yapılacaktır" ifadelerini yer veren Erdoğan, "Köylerimizde 250 köy konutu inşa edilecektir, altında ahırı olacak, üstünde de konutu olacak" diye konuştu.

"DERE YATAKLARINI ISLAH EDECEĞİZ"

Erdoğan açıklamasında şunları söyledi:

"Yaylaları betona boğarsak gün gelir hep birlikte bunun pişmanlığını da yaşarız. Harşit Çayı Vadisi'ndeki tüm kum, çakıl ocakları kapatılacak. Derelere yapılacak müdahaleler kontrol altına alınacaktır. Dere yataklarını ıslah edeceğiz, oralardan da tehdit almak istemiyoruz. Yıkımsa yıkım, inşa ise inşa, ihya ise ihya, yapacağız. İlçelerimizi ve köylerimizi tamamen ayağa kaldırana kadar tek bir anımızı boşa geçirmeyeceğiz."

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim