Gazete Emek- Eski Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, mevcut başkan Mustafa Tuna'nın "belediyenin hafriyat gelirleri" ile ilgili çıkışıyla kendisini "hırsız" ilan ettiğini açıkladı.

Mustafa Tuna, A Haber televizyonuna yaptığı değerlendirmede, Gökçek döneminde aylık 30 bin TL olan hafriyat gelirlerinin, kendi döneminde aylık 15 milyon TL'ye çıktığını söylemişti.


 Büyükşehir Belediyemizin gelirleri her geçen gün daha da artıyor. Özellikle hafriyat gelirlerini devraldıktan sonra gözle görünür bir artış söz konusu. Daha önce aylık 30 bin lira olan hafriyat gelirleri inşaat sezonunun yavaşladığı bir dönemde bile aylık 15 milyon liraya ulaştı.

Gökçek bu çıkışa Twitter hesabı üzerinden uzun bir yanıt verdi ve Tuna'nın kendisini "vatandaşın gözünde hırsız ilan ettiğini" söyledi:

"Bugün Sn. Mustafa Tuna attığı bir twitte ve bir tv'de yaptığı konuşmada, aylık 30 bin TL olan hyafriyat gelirlerinin 15 milyon TL'ye ulaştığını yazarak resmen vatandaşın gözünde bizi hırsız ilan etmiş.

"Cevap vermezsem, bu suçlamayı kabul etmiş olacağım. Verdiğim cevabın bir nefsi müdafaa olduğunu parti yönetimimin anlayışla karşılayacağı ümidiyle, konuyu detaylı olarak anlatmak isterim.

"Bu rakam Tuna'nın yalanıdır. Benim öğrendiğime göre Tuna zamanında dört aylık toplam hasılat tamı tamına 22 milyon 300 bin TL'dir. Yani ortalama aylık 5.5 milyondur. Şimdi... Bu hesapta Tuna'nı en büyük kurnazlığı hasılatı yazarken masrafı gizlemesidir."

"SON SÖZÜM SN MUSTAFA TUNA'YA...
BURAYA KADAR YAZDIKLARIM SADECE NEFS-İ MÜDAFAA..
İNAN PARTİME ZARAR VERMEYECEĞİME İNANSAM, SENİ İNSAN YÜZÜNE ÇIKAMAZ HALE GETİRİRİM..
SÖYLE ADAMLARINA DAVAMIZA DAHA ÇOK ZARAR VERMESİNLER..."

Gökçek sonrasıda belediyenin hafriyat işinde masraflarını anlatarak şöyle devam etti:

"Belediyenin topladığı 22 milyon TL, hafriyatın en yoğun olduğu aylardır. Önümüzdeki sonbahar ve kış aylarında bu hasılatın 1/4'ünü bile toplamak zordur. Bir yıllık sürede toplanacak para taş çatlasa 35 milyonu (hadi mübalağa edelim 40 milyonu) ancak bulacaktır."

Melih Gökçek, devamında da "Mustafa Tuna'nın partimize verdiği zararların arkasında kim var?" sorusunu ortaya koyarak, yanıtını da sonraki paylaşımlarında kendi verdi.

Gökçek'in iddiasına göre, Hakan Bakkalbaşıoğlu ismindeki bir kişi 2019 yerel seçimlerinde "Ankara Belediyesi'ni Mansur Yavaş'a kazandırmak için" Mustafa Tuna'ya "her türlü yanlışı yaptırıyor."

Melih Gökçek, seri paylaşımlarını "Buraya kadar yazdıklarım sadece nefs-i müdafaa. İnan partime zarar vermeyeceğime inansam, seni insan yüzüne çıkamaz hale getiririm" diyerek sonlandırdı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ise bu iddialar ve Gökçek'in paylaşımları üzerine henüz bir yorum yapmadı.
 

Editör: TE Bilişim